Napunk

A Híd-platfrom nem támogatja, hogy Gyimesi a Szövetség listáján induljon

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Gyimesi György, Szövetség

Jozef Šimko polgármester magyarul üdvözölte a rimaszombati Júniusfeszt közéleti beszélgetésének résztvevőit, külön kiemelve Gyimesi Györgyöt. Šimko jó eredményt kívánt a Szövetségnek szeptember 30-án.

A Smerrel és a Kotleba-féle párttal nem fogunk együttműködni, jelentette ki Forró Krisztián, de mint mondta, a parlamentben partnereket kell keresni, mivel a Szövetség szerinte már megmutatta, hogy velük lehet együttműködni.

Alapszabálymódosítás kellene ahhoz, hogy a Szövetséget Magyar Szövetségre nevezzék át, erre időhiány miatt már valószínűleg nem kerül sor – mondta Forró Krisztián pártelnök.

Gyimesi szerint a Szövetség sikeréhez hitelesség, rengeteg munka, és kemény kampány kell. „Sajnos ez a választási rendszer azokat a pártokat részesíti előnyben, akiknek erős vezérük van” – mondta Agócs Gergely.

Forró Krisztián szerint ma már nem elég az, hogy „szavazz ránk, mert magyarok vagyunk”, ezért szükséges a program és az együttműködés is. Úgy véli, hogy már korábban bebizonyosodott, hogy csak együtt és csak egy párt tud sikeres lenni.