Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Hlas-SD, SaS, Sme rodina, Választások 2023

Mária Kolíková (SaS) szerint a bűnüldöző szerveknek meg kellene vizsgálniuk Robert Fico kijelentéseit az előrehozott választás esetleges manipulálásáról. A képviselő szerint a Smer elnöke valótlanságok állításával igyekszik félelmet kelteni az emberekben, hogy így nyerje meg a parlamenti választást.

Richard Sulík, az SaS elnöke felszólította Robert Fico (Smer) pártelnököt, hogy fogadja el a kihívást a párbajra, hogy kiderüljön, melyik pártnak van a legmegfelelőbb programja Szlovákia számára. „Program nélkül nem lehet kormányozni“ – mondta Sulík, aki felszólította a demokratikus pártok képviselőit, hogy utasítsák el a választás manipulálásáról szóló álhíreket.

Csatlakozik a Demokrati párthoz Dorota Nvotová énekes, aki korábban nem tevékenykedett a politikában. „Értékelem a merészségét és a kitartását a szlovákiai demokrácia megőrzéséért folytatott harcban“ – mondta Eduard Heger pártelnök. Nvotovához főként a kisebbségeket, a romákat, illetve a kultúrát illető témák állnak közel. (tasr)

A szlovákiai választópolgárok csupán 26%-a tervezi, hogy részt vesz a 2024 júniusában esedékes európai parlamenti választáson, derült ki az Eurobarometer felméréséből. Mindemellett Szlovákia lakosainak 82%-a azt állítja, hogy az Európai Unió tevékenységének hatása van a mindennapi életükre. (tasr)