Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Népszavazás 2023, Veronika Remišová

Jaroslav Naď védelmi miniszter megerősítette, hogy a kormány ma tárgyalni fog a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának történő adományozásáról. Veronika Remišová hangsúlyozta, hogy a vadászgépek Szlovákia számára már nem hasznosak. A kormányülésen Daniel Zmeko tábornok is részt vesz. (tasr)

Veronika Remišová nem adott egyértelmű választ arra, hogy a Za ľudí Eduard Hegerrel indul-e az előrehozott választáson. „Fontos, hogy Heger megtegye az első lépést, megtalálja a politikai hátteret, meghatározza az értékrendjét, és utána beszélhetünk“ – mondta a Za ľudí elnöke. (rtvs)

Az SaS tiszteletben tartja az érvénytelen referendum eredményét, ugyanakkor tudatosítja a több mint egymillió választó akaratát, akik előrehozott választásokat akarnak. (napunk)

A választók elutasítják, hogy a referendumot egy politikai párt használja fel kampánycélokra – reagált a Szövetség a szombati népszavazás eredményére. A párt szerint a parlamentnek kedden kezdeményeznie kell az alkotmánymódosítást a mihamarabbi előrehozott választások érdekében. (tasr)