Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Belügyminisztérium, Illegális bevándorlás

A belügyminisztérium azt tanácsolja a lakosságnak, hogy csak elkerülhetetlen esetekben utazzanak az intenzív havazás által érintett területekre. Ezen túlmenően arra kérik az embereket, hogy ne akadályozzák a mentők haladását a hótól megtisztított utakon, figyeljék az időjárás-előrejelzéseket, és ne parkoljanak fák alá vagy alacsony teherbírású és meggyengült szerkezetű építmények közelében.

Továbbra is véletlenszerű ellenőrzéseket hajthatnak végre a rendőrök a cseh-szlovák határon, de már katonák és vámosok nélkül, döntött a cseh kormány. Petr Fiala cseh miniszterelnök szerint ez egy újabb lépés az intézkedések fokozatok feloldása felé. (tasr)

A múlt év végén stabilizálódott a helyzet a szlovák-magyar határon – jelentette ki Robert Gucký, a határ- és idegenrendészet igazgatója. A Szlovákiát érintő illegális migrációra vonatkozó statisztikák szerint 2022 utolsó két hetében az egy hét alatt előállított személyek száma jelentősen alacsonyabb volt (átlagosan 340 fő), mint a rekordnak számító 44. naptári héten, novemberben (936 fő). (tasr)