Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Napunk newsfilter, Orbán Viktor, Sztrájk, Tomáš Taraba

Orbán Viktor az elsők között gratulált Recep Tayyip Erdoğan török elnök választási győzelméhez – vette észre a Telex. A magyar kormányfő gratuláló Twitter-posztja már azelőtt megszületett, hogy a török közmédia nem hivatalosan győztesnek nyilvánította volna az elnököt.

A szlovákiai lakosság több mint fele gondolja úgy, hogy a Nyugat vagy maga Ukrajna a felelős az orosz agresszióért, 34 százalék szerint a háborúért a Nyugat a felelős, amely provokálta Oroszországot, 17 százalék szerint pedig maga Ukrajna. Ha létezik ebben az országban sikertörténet, akkor az az orosz propagandáé – kevés országot sikerült annyira átitatni a dezinformációkkal, mint Szlovákiát, írja a legfrissebb Napunk newsfilterben Hegedűs Norbert a Globsec felméréséről.

Egy tragikus és megvezetett nép képe rajzolódik ki szinte minden újabb felmérés után, amely Szlovákia lakosságáról közöl új információkat. Egy olyan népé, mely szemmel láthatóan nem tudja, hol a helye a világban, frusztrált, ellenséget lát mindenben, és ahelyett, hogy kinyújtaná a kezét a többiek felé, inkább kényelmes hazugságokba menekül a valóság elől, írja Hegedűs Norbert a pénteki Napunk newsfilterben a Globsec legújabb felméréséről.