Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Napunk newsfilter

Sulíkék Matovič elmozdításának sikertelen kísérlete után a kormány elleni bizalmatlansági indítvánnyal próbálkoznak, és előfordulhat, hogy ezúttal bejön nekik. A Denník N számítása szerint 72 képviselő biztosan támogatja majd a kormányt, 71 pedig biztosan ellene szavaz. A maradék 7 képviselőn múlik majd, hogy meglesz-e a bizalmatlansági indítvány megszavazásához szükséges 76 képviselő, írja Renczes Ágoston a szerdai Napunk newsfilterben.

Ezeken a borús téli napokon mindenki azt szeretné, ha lenne mellette valaki, aki úgy néz rá, ahogy Szijjártó Péter nézett Robert Ficóra a keddi sajtótájékoztatójukon. Való igaz, hogy nem lehet könnyű a világot járni azzal a feladattal, hogy Orbán Viktor döntéseit védjük a folyton kritikus brüsszeli bürokratákkal szemben, ezért nyilván megnyugvást jelenthet a magyar diplomácia vezetője számára, ha találkozik valakivel, aki nem értetlenkedik, aki hasonló célokkal bír, akivel közös értékrendet mondhat magáénak, írja Hegedűs Norbert a legfrissebb Napunk newsfilterben.

A Smer 5000 eurós büntetést kapott a rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivataltól, mert kormányellenes tüntetést tartottak, és közben megszegték a járványügyi szabályokat. Ez sok pénz egy átlagembernek, de nevetséges összeg egy politikai pártnak, főleg akkorának, mint a Smer. Fico feltehetően ennél drágább konyakkal koccint a partnereivel, ha ünnepelnek valamit. Vagyis azt elvárni, hogy egy ilyen büntetésnek bármilyen visszatartó ereje legyen a smeresek szemében, nevetséges, írja a legfrissebb Napunk newsfilterben Hegedűs Norbert.

Robert Fico szerint nem Magyarországon, hanem Szlovákiában van gond a jogállamisággal, mivel szerinte itt élnek vissza a büntető törvénykönyvvel, hogy „likvidálják az ellenzéket”. Fico ezt az elméletét még semmiféle bizonyítékkal nem támasztotta alá, ellenben a valódi rendőrség, mely a kormányváltás óta hirtelen megtáltosodott, számos bizonyítékkal szolgált arra vonatkozólag, hogy a Fico által felsorolt vádak többségében az ő kormánya volt vétkes, írja Hegedűs Norbert a keddi Napunk newsfilterben.

Elemzők szerint nem állhat az Európai Unió érdekében, hogy az orosz olajexport ellehetetlenüljön, hiszen egy krízis komolyabb ellátási problémákat okozna a világpiacon, ami az uniós és az amerikai árakat is felvinné. Ezért is van az, hogy az ársapkát viszonylag magas árban határozták meg. Oroszország nyilván nem fogadja el ezt az alig érzékelhető árkorlátozást sem, és ahogy egy agresszorhoz illik, fenyeget – írja Beke Zsolt a legfrissebb Napunk newsfilterben.