Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Közlekedés, Rimaszombat

Még nem született döntés a Rimaszombat-Szabópusztára tervezett új börtönről, a projektet a büntetőpolitika változásai fényében kell majd újraértékelni – erről Viliam Karas igazságügyi miniszter beszélt a kormányülést követően. (tasr)

Egyre látványosabbak a digitális eszközök használatának negatív hatásai az óvodásoknál, az alapiskolásoknál és a középiskolásoknál. A kicsik természetellenesen tartják a ceruzát, gyorsan kell megtanulniuk az ábécét, nehezen koncentrálnak a feladatra – ezek mind nehezítik az írás és az olvasás, illetve az értő olvasás készségének elsajátítását. Egyre gyakrabban tapasztalják a pedagógusok, hogy a középsulisok vontatottan, nehézkesen olvasnak.

Gaál Lajos geológus, barlangász szerint borzalmas volt látni, ahogy Rimaszombat leépül a rendszerváltás után. Szerinte a városban működő gyárakat a kommunisták tették tönkre, mert a gyárak többségét egykori pártemberek privatizálták, például a sörgyárat vagy a szódagyárat. „Az volt a döbbenetes, hogy a kommunisták korábban azért harcoltak, hogy az emberek ne kerüljenek az utcára, a rendszerváltás után viszont rengeteg ember nekik köszönhetően vesztette el a munkáját” – mondta a Napunknak.