Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Energiaválság, Parlament, Smer-SD

Zuzana Čaputová államfő visszautalta a parlamentbe azt a javaslatot, amely szeptember 1-jétől három órányi tornaórát irányozna elő az iskolások számára. Az államfő azt javasolja, hogy a törvény hatálybalépésének időpontját 2025. szeptember 1-jére halasszák el, függetlenül attól, hogy milyen típusú általános iskoláról van szó, és hogy az iskola rendelkezik-e tornateremmel. (tasr)

A Smer és a Hlas sem fog bizalmat szavazni a szakértői kormánynak – jelentették be az Ódor Lajos kormányfővel folytatott megbeszélést követően. (čtk)

A képviselőknek negyedik próbálkozásra sem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését, ötödik kísérlet már nem lesz. Az ülésen csak 66 képviselő prezentálta magát, így tervezett pontok a következő ülésre tolódnak át, mely június 13-án kezdődik.

A parlament harmadik kísérletre sem tudta megnyitni a rendkívüli ülést, melyen 46 javaslatról kellett volna szavazni, amelyekre nem került sor a rendes ülésen. A teremben 56 képviselő volt. Egy óra múlva újra próbálkoznak.