Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Egészségügy, Parlament

Február és április között több mint négymillió euró értékben vittek ki illegálisan gyógyszereket Szlovákiából, főként citosztatikumokat, immunszuppresszánsokat és immunglobulinokat, közölte az Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKĽ). (tasr)

Nem a Helyreállítási Tervből, hanem az állami költségvetésből fogják finanszírozni a Rázsochy kórház megépítését, közölte Michal Palkovič egészségügyi miniszter. A problémát szerinte a projektdokumentáció minősége és egyéb hibák okozzák, ezek kijavítása nagyjából három-hat hónapot vesz igénybe.

Zuzana Čaputová államfő visszautalta a parlamentbe azt a javaslatot, amely szeptember 1-jétől három órányi tornaórát irányozna elő az iskolások számára. Az államfő azt javasolja, hogy a törvény hatálybalépésének időpontját 2025. szeptember 1-jére halasszák el, függetlenül attól, hogy milyen típusú általános iskoláról van szó, és hogy az iskola rendelkezik-e tornateremmel. (tasr)

A sürgősségi betegellátók rövidebb ideig fognak működni, nem 22:00 óráig, hanem 20:00-ig, és kevesebb is lesz belőlük – tudatta Michal Palkovič egészségügyi miniszter.