Napunk

Šeliga: Ha Taraba lesz a parlament alelnöke, kilépek a koalícióból

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Juraj Šeliga, Koalíció

Juraj Šeliga (Za ľudí) felszólította Zuzana Čaputová államfőt, hogy javasolja fegyelmi eljárás indítását Maroš Žilinka főügyész ellen, amiért az Alkony-ügyben ejtették a vádat Robert Fico és Robert Kaliňák ellen. „Ez komoly beavatkozás a jogállamiságba” – mondta Šeliga.

Éles vita alakult ki az alkotmányjogi bizottság ülésén Maroš Žilinka főügyész és Juraj Šeliga, valamint Alojz Baránik között Robert Fico és a „főnök” („šéf”) szócska miatt. Šeliga számon kérte Žilinkát, hogy más mércét alkalmaz rá, mint Robert Ficóra, és választ akart arra a kérdésre, hogy Fico a sajtótájékoztatóival beleavatkozik-e a nyomozásokba. Baránik közben megjegyezte, hogy Žilinkának vigyáznia kell, mit mond, hiszen „ez a főnök”.

A koalíciós pártok képviselői ma este találkoznak a Koalíciós Tanács ülésén, ahol megvitatják az energiaárak ügyét, az orvosi szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokat, az illegális migrációt és a jövő évi költségvetés ügyét. (tasr)

Továbbra is aktuális a kérdés, hogy ha Magyarországnak ekkora szüksége van az EU-s pénzekre, és az Orbán-kormány szinte a Brüsszel elleni egykori szabadságharc inverzét bemutava hónapok óta kézzel-lábbal kapálózik, hogy teljesítse azokat a feltételeket, amelyek után hozzáfér a helyreállítási alaphoz, illetve nem veszik el tőle a rendes támogatások egy részét, akkor miért nem változtat az Oroszországgal szembeni retorikáján is, írja Renczes Ágoston a legfrissebb Napunk newsfilterben.