Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Koalíció, Parlament, Smer-SD

Ha a kormány nem tud kormányozni, akkor jobb lenne, ha kiírnák a választásokat, jelentette ki éves jelentésében a plénum előtt Zuzana Čaputová államfő. „Egyesítsük erőinket a véleménykülönbségek és a valós nehézségek ellenére. Ne adjuk fel abba vetett bizalmunkat, hogy a szeretteinkért, a közösségért, a társadalomért és Szlovákiáért élt tisztességes és becsületes életnek van értelme” – mondta beszédében a köztársasági elnök.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne kerüljön sor az előrehozott választásra, reagált Kristián Čekovský, az OĽaNO parlamenti képviselője Zuzana Čaputová államfő éves jelentésére. „Ugyanakkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a kormány becsülettel tudjon kormányozni, és ne veszítse el a maradék bizalmat” – fogalmazott Čekovský.

Gyimesi György (OĽaNO) képviselő a köztársasági elnök parlamenti beszédére reagálva azt mondta, Zuzana Čaputová „egy olyan jelentést olvasott fel, amelyet nem ért”. A kérdésre, hogy az OĽaNO elnöke, Igor Matovič miért nem volt jelen az ülésteremben az államfő beszéde alatt, Gyimesi azt válaszolta, hogy nem ismeri Matovič beosztását, pénzügyminiszterként kizárólag a kormányfőnek felel, aki „nyilvánvalóan nem kötelezte”, hogy részt vegyen az államfő beszédén. (denníkn)

Čaputová beszéde alatt a kormánytagok többsége jelen van, hiányzik viszont Igor Matovič és Veronika Remišová. A beszéd kezdetekor a teremből távoztak a Republika és az ĽSNS képviselői.