Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: [email protected].

A legfrissebbek a következő témából: Referendum

Zuzana Čaputová államfő reagált Robert Fico kijelentéseire. A Smer elnöke szerint a köztársasági elnök akadályozza a népszavazás megvalósítását. „Megértem, hogy Robert Fico attól tart, az általa kezdeményezett népszavazás kudarcba fullad. Ahelyett, hogy férfiasan szembenézne vele, gyenge támadást indít. Ismételten emlékeztetem rá, elég lett volna, ha olyan kérdést fogalmaz meg, amely összhangban van az Alkotmánnyal. Ideje lenne, hogy elfogadja ezt a tényt.

Zuzana Čaputová nem beszéli le a polgárokat arról, hogy részt vegyenek a január 21-re kiírt népszavazáson, az államfő véleménye szerint ugyanakkor a referendum csupán egyetlen párt „programja”. Čaputová elutasította az ellenzék kritikáját, hogy a népszavazás előtt nem lesz elegendő idő kampányolni. A köztársasági elnök szerint ugyanis az ellenzék két éve kampányol a népszavazás mellett. (rtvs)

A szliácsi referendum kapcsán a jó hír az, hogy az önkormányzati választás 54%-os részvételi aránya mellett a referendumon csak 37%-os volt ez a mutató, vagyis a választók jó része egyszerűen ignorálta az értelmetlen népszavazást. Ennél rosszabb hír, hogy Ľubica Balgová polgármester hajlandó volt kiírni egy ilyen szavazást, holott tudnia kellett, hogy annak még érvényesség esetén sem lenne semmi értelme – írja Hegedűs Norbert véleménycikkében.