Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Gyimesi György, Ivan Korčok, Rastislav Káčer

Rastislav Káčer külügyminiszter hétfőn Pozsonyban találkozik magyar hivatali kollégájával, Szijjártó Péterrel. Szlovákia egyelőre nem jelentette be, hogy támogatja-e a 7,5 milliárd eurós Magyarországnak nyújtandó EU-s támogatás befagyasztását. A döntést várhatóan a jövő héten hozzák meg. Káčer szombaton megbeszélést folytatott cseh és osztrák hivatali kollégájával is.

Gyimesi György (OĽaNO) értékelné, ha az állami költségvetést támogatná a Tomáš Taraba körül csoportosuló képviselői trió. „Engem egyáltalán nem zavarna, ha Taraba vagy Kuffa megszavazná a költségvetést, sőt örülnék neki. Azt azonban megerősíthetem, hogy nincs megállapodásunk a szóban forgó képviselőkkel” – jelentette ki Gyimesi. (ta3)

Egy szivárványos forradalom kísérletéről van szó, mondta Gyimesi György a TA3 vitaműsorában a kormány leváltására tett kísérletről. Gyimesi szerint az SaS, a Hlas és a PS „progresszív koalíciója” váltaná fel a mostani koalíciót.

Beszállt a kisebbségi törvény történetébe Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője. Gyimesi szerint azért sem probléma, hogy a törvény nem került bele a kormány jövő évi tervébe, mert akármikor beterjeszthetik képviselői javaslatként is. „Nem azt mondom, hogy így fog menni, de így is mehet” – közölte a Napunkkal Gyimesi, aki szerint nagyobb probléma, hogy a törvényt újra át kell venni a munkacsoporttal, és be kell építeni annak javaslatait.