Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Alkotmánybíróság, Parlament, Segélycsomag, Zuzana Čaputová

Ha a kormány nem tud kormányozni, akkor jobb lenne, ha kiírnák a választásokat, jelentette ki éves jelentésében a plénum előtt Zuzana Čaputová államfő. „Egyesítsük erőinket a véleménykülönbségek és a valós nehézségek ellenére. Ne adjuk fel abba vetett bizalmunkat, hogy a szeretteinkért, a közösségért, a társadalomért és Szlovákiáért élt tisztességes és becsületes életnek van értelme” – mondta beszédében a köztársasági elnök.

Juraj Šeliga (Za ľudí) felszólította Zuzana Čaputová államfőt, hogy javasolja fegyelmi eljárás indítását Maroš Žilinka főügyész ellen, amiért az Alkony-ügyben ejtették a vádat Robert Fico és Robert Kaliňák ellen. „Ez komoly beavatkozás a jogállamiságba” – mondta Šeliga.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne kerüljön sor az előrehozott választásra, reagált Kristián Čekovský, az OĽaNO parlamenti képviselője Zuzana Čaputová államfő éves jelentésére. „Ugyanakkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a kormány becsülettel tudjon kormányozni, és ne veszítse el a maradék bizalmat” – fogalmazott Čekovský.