Napunk

Ficóék ismét Žilinkához fordulnak

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Maroš Žilinka, Robert Fico, Smer-SD

Juraj Šeliga (Za ľudí) felszólította Zuzana Čaputová államfőt, hogy javasolja fegyelmi eljárás indítását Maroš Žilinka főügyész ellen, amiért az Alkony-ügyben ejtették a vádat Robert Fico és Robert Kaliňák ellen. „Ez komoly beavatkozás a jogállamiságba” – mondta Šeliga.

Felmentették a bűnszervezet létrehozásának vádja alól Robert Ficót és Robert Kaliňákot. A döntést Jozef Kandera, a főügyész első számú helyettese hozta meg a 363-as paragrafusra hivatkozva. A elmúlt napokban a vádlottak már tanulmányozhatták az ügyiratot, ami azt jelenti, hogy az Alkony-ügy a végéhez közeledett. (denníkn)

Éles vita alakult ki az alkotmányjogi bizottság ülésén Maroš Žilinka főügyész és Juraj Šeliga, valamint Alojz Baránik között Robert Fico és a „főnök” („šéf”) szócska miatt. Šeliga számon kérte Žilinkát, hogy más mércét alkalmaz rá, mint Robert Ficóra, és választ akart arra a kérdésre, hogy Fico a sajtótájékoztatóival beleavatkozik-e a nyomozásokba. Baránik közben megjegyezte, hogy Žilinkának vigyáznia kell, mit mond, hiszen „ez a főnök”.