Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Eduard Heger, Gyimesi György, Koalíció, OĽaNO, Szövetség

Az állam 192 millió euró értékben ír ki pályázatot szociális létesítmények építésére és rekonstrukciójára, közölte Eduard Heger. A miniszterelnök hozzátette, hogy a parlament keddi jóváhagyása után a Helyreállítási Tervből Szlovákia további 815 millió euró kifizetését kérheti az Európai Bizottságtól.

Eduard Heger miniszterelnök csütörtökön Prágába utazik egy kétnapos informális EU-csúcsra. Az első napon az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján az unió, valamint 17 további ország vezetői találkoznak. A második napon az uniós vezetők az ukrajnai háborúról és a gazdasági helyzetről tárgyalnak.

Az elmúlt két és fél évben egyszer sem hívta össze az oktatási miniszter a nemzetiségi oktatási tanácsot, mondta Forró Krisztián a Szövetség sajtótájékoztatóján. A Szövetség javaslatait szerinte figyelmen kívül hagyták az elmúlt időszakban. Az új minisztertől találkozót fognak kérni, hogy elmondják neki kéréseiket. (n)

Továbbra is aktuális a kérdés, hogy ha Magyarországnak ekkora szüksége van az EU-s pénzekre, és az Orbán-kormány szinte a Brüsszel elleni egykori szabadságharc inverzét bemutava hónapok óta kézzel-lábbal kapálózik, hogy teljesítse azokat a feltételeket, amelyek után hozzáfér a helyreállítási alaphoz, illetve nem veszik el tőle a rendes támogatások egy részét, akkor miért nem változtat az Oroszországgal szembeni retorikáján is, írja Renczes Ágoston a legfrissebb Napunk newsfilterben.