Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Forró Krisztián, Koalíció, Rigó Konrád, Sólymos László, Szövetség

Az elmúlt két és fél évben egyszer sem hívta össze az oktatási miniszter a nemzetiségi oktatási tanácsot, mondta Forró Krisztián a Szövetség sajtótájékoztatóján. A Szövetség javaslatait szerinte figyelmen kívül hagyták az elmúlt időszakban. Az új minisztertől találkozót fognak kérni, hogy elmondják neki kéréseiket. (n)

Továbbra is aktuális a kérdés, hogy ha Magyarországnak ekkora szüksége van az EU-s pénzekre, és az Orbán-kormány szinte a Brüsszel elleni egykori szabadságharc inverzét bemutava hónapok óta kézzel-lábbal kapálózik, hogy teljesítse azokat a feltételeket, amelyek után hozzáfér a helyreállítási alaphoz, illetve nem veszik el tőle a rendes támogatások egy részét, akkor miért nem változtat az Oroszországgal szembeni retorikáján is, írja Renczes Ágoston a legfrissebb Napunk newsfilterben.

Középső ujj az SaS-nek. Ezt írta Matovič, aki a szándékolt leváltásának cáfolataként tudatta, hogy ígéretet kapott Valdis Dombrovskistól, az Európai Bizottság ügyvezető alelnökétől: Szlovákia az energiaválság kezelésére megkapja azt a pénzt, amit a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklusban nem tudott lehívni, írja a legfrissebb Napunk newsfilterben Renczes Ágoston.

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár a Szövetség támogatására buzdított az októberi önkormányzati választásokon a Pozsonyi Magyar Szakkollégium ünnepélyes évnyitóján mondott beszédében. Az évnyitón Novák Katalin köztársasági elnök is részt vesz.

A Szövetség elnökével is találkozott Novák Katalin

Novák Katalin a Szövetség elnökével is találkozott pozsonyi látogatása során. Forró Krisztián a magyar államfőt tájékoztatta a 2020-as parlamenti választás után parlamenti érdekképviselet nélkül maradt felvidéki magyar közösség helyzetéről – derül ki a párt közleményéből.