Napunk

Szeretne hozzászólni vagy hibát talált? Kérem, küldjön üzenetet az alábbi címre: napunk@napunk.sk.

A legfrissebbek a következő témából: Parlament

Zuzana Čaputová államfő visszautalta a parlamentbe azt a javaslatot, amely szeptember 1-jétől három órányi tornaórát irányozna elő az iskolások számára. Az államfő azt javasolja, hogy a törvény hatálybalépésének időpontját 2025. szeptember 1-jére halasszák el, függetlenül attól, hogy milyen típusú általános iskoláról van szó, és hogy az iskola rendelkezik-e tornateremmel. (tasr)

A képviselőknek negyedik próbálkozásra sem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését, ötödik kísérlet már nem lesz. Az ülésen csak 66 képviselő prezentálta magát, így tervezett pontok a következő ülésre tolódnak át, mely június 13-án kezdődik.

A parlament harmadik kísérletre sem tudta megnyitni a rendkívüli ülést, melyen 46 javaslatról kellett volna szavazni, amelyekre nem került sor a rendes ülésen. A teremben 56 képviselő volt. Egy óra múlva újra próbálkoznak.

Második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését, amelyet az OĽaNO kezdeményezett, a képviselők kedden 9:00-kor ismét megpróbálják megnyitni azt. Az ülés megnyitásánál 68 képviselő volt jelen az OĽaNO, a Sme rodina, a Demokrati és az ĽSNS soraiból. A Smer, a Hlas, a Republika és az SaS képviselői távol maradtak.

Igor Matovič (OĽaNO) még nem egyezett meg Ódor Lajos miniszterelnökkel, hogy mikor találkoznak, de a pártelnök megerősítette, hogy részt vesz a tárgyaláson. Arra a kérdésre, hogy jelen lesz-e a szakértői kormányról szóló parlamenti szavazáson, nem adott egyértelmű választ.