Napunk

Napunk newsfilter: Egy nap alatt két hazugsággal is lebukott Pellegrini a kampány hajrájában

Peter Pellegrini. Fotó N - Vladimír Šimíček
Peter Pellegrini. Fotó N – Vladimír Šimíček

1. Pellegrini ismét megfutamodott Korčok elől. 2. Színészek szerepelnek Pellegrini kampányvideójában. 3. Taraba ismét „fontos” dolgokkal foglalkozik.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Hegedűs Norbert

1. Pellegrini ismét megfutamodott Korčok elől

Az államfőválasztás célegyenesére ráfordulva egyre kiélezettebb a verseny Ivan Korčok és Peter Pellegrini között, ezért az egyszerű halandó azt hinné, hogy a két fél minden alkalmat megragad majd arra, hogy konfrontálja a nézeteit a másikkal, így győzve meg az esetleges bizonytalankodókat.

Inkább nem ment el. Peter Pellegrini stábjában azonban valamiért féltik a jelöltjüket a Korčokkal való közvetlen konfrontációtól, így ahelyett, hogy az ünnepekről visszatérve újult erővel vetették volna magukat a küzdelembe, lemondták a kedd délre tervezett vitát az Expres rádióban.

Ez még valahol érthető is lett volna, hiszen a Hlas vezetője a legutóbbi rádióinterjú során sem brillírozott, és az abból kivágott rövid klippek hatalmas sikert arattak Korčok médiafelületein. A Hlas vezetője az első forduló óta látványos defenzívában van, a kormánykoalíció összes eddigi botrányát rajta verik el.

Hamarabb utolérik a hazug embert… Érthető tehát, miért nem akart Pellegrini konfrontálódni, viszont a vitát egy olyan ostoba és hazug ürüggyel kerülte el, amit a sajtó néhány órán belül leleplezett.

A Hlas vezetője ugyanis azzal indokolta távolmaradását, hogy a régiókba látogat, ahol a választóival fog találkozni. Csakhogy a rádióvita idején a SME egyik riportere lefotózta őt Pozsonyban, alig négy kilométerre a rádió épületétől. Azt eddig is tudtuk, hogy a politikusok többsége számára már regionális kiszállásnak számít minden Pozsonyon kívüli út, de a fővárosra most alkalmazták ezt a jelzőt először.

Korčok egyedül „vitázott”. Ivan Korčok megjelent a stúdióban és egy üres szék mellett beszélgetett Braňo Závodský műsorvezetővel. Itt több érdekes dolgot is mondott, például kijelentette, hogy ha a parlament megszavazná, ő államfőként aláírná a regisztrált partneri kapcsolatokról szóló törvényt, mert szerinte a szlovákiai társadalom megérett ennek elfogadására.

Röviden szóba került a magyar kisebbség ügye is, ahol Korčok megjegyezte, hogy úgy látja, a kiszállásainak és üzeneteinek köszönhetően egyre kevésbé működik ellenne a mesterségesen ráaggatott „magyarellenes” bélyeg. Még azt is megtette, hogy kiállt Pellegrini mellett

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Ivan Korčok

Napunk newsfilter

Peter Pellegrini

Tomáš Taraba

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak