Napunk

Napunk newsfilter: Lehet-e komplett hülyeségekkel választást nyerni?

Ivan Korčok és Peter Pellegrini a szlovák közrádióban. Fotó – RTVS
Ivan Korčok és Peter Pellegrini a szlovák közrádióban. Fotó – RTVS

1. Pellegrini nyilvánvaló marhaságokkal próbálja lenyomni Korčokot. 2. Meg akart erősödni az EP választásra, de inkább kicsinálta magát a Magyar Szövetség. 3. Magyar politikus is fogadhatott el pénzt az orosz propaganda terjesztéséért.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Pellegrini nyilvánvaló marhaságokkal próbálja lenyomni Korčokot

Miután az elnökválasztás első fordulója nem a papírforma szerint alakult, és Ivan Korčok meglepetésre több mint öt százalékpontot vert Peter Pellegrinire, magasabb fokozatba kapcsolt az utóbbi kampánya. Pellegrini szlovákiai viszonyok között meglepően buta – másként fogalmazva: a választókat meglepően butának néző – üzenetekkel kezdte el bombázni a nyilvánosságot.

Az egyik: ha ő lesz az elnök, nem mennek szlovák katonák Ukrajnába. Az üzenet nem kimondott része, hogy ha Korčok lesz az elnök, akkor aztán menni fognak a szlovák katonák az ukrán frontra. Ezerszer elismételt tény: az államfő nem tud katonákat küldeni sehova, a parlament tud ilyet a kormány javaslatára. Pellegrini mindenesetre ezzel az üzenettel árasztotta el az internetet, és ez szerepel az óriásplakátjain is.

A másik: ha Korčok lesz az elnök, lebontja a kormányt és oda az emberek szociális juttatásai. Az üzenet több kérdés is felvet: hogyan tudja az államfő lebontani a kormányt? Milyen kormány az, amit le tud bontani az államfő? És miért járna ez automatikusan a szociális juttatások megszűnésével? A logikai dupla-bakugrás szociális demagógiával való ötvözése egészen elképesztő.

Korčok és Pellegrini ma végre szemtől-szemben vitáztak a közrádióban. Pellegrini eddig kerülte az ilyen vitákat, és érezhetően

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Dezinformáció

Forró Krisztián

Ivan Korčok

Magyar Szövetség

Napunk newsfilter

Orosz–ukrán háború

Peter Pellegrini

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak