Napunk

Napunk newsfilter: Miközben Forró eladta magát Pellegrininek, Ficóék újabb pusztító törvényt fogadtak el Galántán

Forró Krisztián és Peter Pellegrini. Fotó - TASR
Forró Krisztián és Peter Pellegrini. Fotó – TASR

1. Néhány üres ígéret elég volt Forrónak, hogy beálljon Pellegrini mögé. 2. Ficóék ledobtak egy újabb atombombát, mely talán még a Btk. módosításánal is több gondot okozhat. 3. Az RTVS dolgozói nem zárják ki a sztrájk lehetőségét sem.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Hegedűs Norbert

1. Néhány üres ígéret elég volt Forrónak, hogy beálljon Pellegrini mögé

Forró Krisztián bejelentette, hogy az államfőválasztás második fordulójában Peter Pellegrinit, a Hlas elnökét fogja támogatni. Mindezt közösen mondták el Pozsonyban. A viszonyokat jól mutatja, hogy néhány kényesebb, Forrónak célzott kérdést inkább Pellegrini maga válaszolt meg.

Korčok esélyt sem kapott. Lássuk be, Forró Krisztián beállása Pellegrini mögé nem túl drámai fordulat, a meglepő inkább az, hogy ezt olyan módon csinálták, amivel ismét sikerült segget csinálni a saját szájukból: korábban ugyanis legalább ezerszer elmondták, hogy mindkét jelölttel leülnek majd tárgyalni és csak aztán döntik el, hogy kit támogatnak.

Ezzel szemben Ivan Korčok dél körül sajtóhírben tudatta, hogy Forró lemondta a csütörtökre tervezett találkozójukat, mert az immár „tárgytalan”. Ennyit arról, hogy mindkét jelölttel leülnek, ennyit arról, hogy meghallgatják mindkét ajánlatot. Forró azért kritizálta a mai sajtótájékoztatón Korčokot, mert az miniszterként nem tett eleget a szlovákiai magyarságért. Ezzel szemben az, hogy Pellegrini aktívan tett a magyarok ellen, pl. az állampolgársági törvény megszavazásával – nem zavarja.

Lehet racionalizálni Pellegrini támogatását, és biztosan gőzerővel el is fog kezdődni ez a kampány. Csakhogy már 2024-et írunk, és mindenki pontosan tudja, mit művel Fico – és bólogató szolgája, Pellegrini – az országgal. Be lehet állni mögéjük, de akkor fel kell vállalni mindent, amit csinálnak. A bűnözők felmentését, az oroszbarát politikát, mindazt a mocskot, ami a kormánytagok száját napi szinten elhagyja. Pellegrini sok szép dolgot ígért – például új kórházat Rimaszombatban –, csak hát ezek egyike sem államfői kompetencia.

A Magyar Szövetségben nagyon régóta nem látják a lényeget. Ez a párt már rég nem a saját szavazóiért létezik, hanem

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Fico-kormány

Forró Krisztián

Magyar Szövetség

Napunk newsfilter

Peter Pellegrini

RTVS

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak