Napunk

Forró még azelőtt beállt Pellegrini mögé, hogy a Magyar Szövetség elnöksége döntött volna a kérdésben

Peter Pellegrini és Forró Krisztián. Fotó - TASR
Peter Pellegrini és Forró Krisztián. Fotó – TASR

Forró Krisztián hangsúlyozta, az első forduló elnökjelöltjeként biztosítja támogatásáról Peter Pellegrinit. A párt elnöksége viszont korábban úgy döntött, mindkét jelölttel tárgyalnak, csak aztán döntenek.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Felpörögtek az események szerdán az elnökválasztás magyar vonatkozásai terén. A kormány kihelyezett ülést tartott Galántán, ahol a régió problémáira ígértek megoldást, a környékbeli polgármesterek és a Magyar Szövetség politikusainak jelenlétében. Kora délutánra pedig Peter Pellegrini közös sajtótájékoztatót hirdetett Forró Krisztiánnal, a Magyar Szövetség elnökével, hogy bejelentést tegyenek az elnökválasztási kampánnyal kapcsolatban.

Délután hatra Peter Pellegrininek már Királyhelmecre kell érnie, ahol Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnökének vendége egy kampányeseményen. Gyimesi régóta segíti Pellegrini kampányát, és intenzív ellenkampányt folytat Korčokkal szemben.

Az elnökséget megelőzve döntött

Pellegrini és Forró a parlamentben tartott közös sajtótájékoztatót – eredetileg a parlament teraszára hívták a sajtót, de a szeles idő miatt áttették a rendezvényt az előcsarnokba.

Pellegrini kiemelte, a mai kihelyezett kormányülés is azt mutatja, milyen fontosnak tartja a kormány, hogy a szlovákiai magyarokat segítse.

Forró Krisztián hangsúlyozta, az első forduló elnökjelöltjeként van jelen a sajtótájékoztatón. A párt elnöksége az első forduló után úgy döntött, először Pellegrinivel tárgyalnak, de Korčokkal is megegyeztek egy találkozót csütörtökre. Forró ezt a találkozót

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Forró Krisztián

Magyar Szövetség

Mózes Szabolcs

Pandy Péter

Peter Pellegrini

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak