Napunk

Pellegrini harcba szállt a magyar szavazatokért. A polgármestereket meglepte, hogy az elnökjelölt felbukkant az egyházkarcsai találkozón

Peter Pellegrini Egyházkarcsán a polgármesterek körében. Fotó - PP/FB
Peter Pellegrini Egyházkarcsán a polgármesterek körében. Fotó – PP/FB

Egy az egyben nem agitált Peter Pellegrini azon a találkozón, ahol a délnyugat-szlovákiai városok és falvak polgármestereivel találkozott, de azt minden jelenlévő pontosan értette, miért van ott a koalíció elnökjelöltje, aki nem szerepel a meghívóban.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Miután hétfő délelőtt a Magyar Szövetség képviselőivel találkozott a párt pozsonyi székhelyén, Peter Pellegrini (Hlas) államfőjelölt a Csallóköz felé vette az irányt. A Richard Raši (Hlas) vezette régiófejlesztésért és informatizációért felelős minisztérium delegációja Egyházkarcsán találkozott a Dunaszerdahelyi, a Komáromi, valamint a Szenci járás polgármestereivel, hogy az önkormányzatokat is érintő tervezett intézkedésekről tárgyaljanak. A nagyszabású találkozón a parlament elnöke volt a meglepetésvendég, Pellegrini ugyanis nem szerepelt az előzetes programban.

Pellegrini rövid felszólalásában arról beszélt, hogy az állam továbbra is folytatja a régiók megsegítését. „Az embereknek joguk van a jó minőségű, hozzáférhető állami szolgáltatásokhoz Szlovákia minden szegletében. Senki sem büntethető azért, hogy hol született, hol szeretne élni, dolgozni és gondoskodni a családjáról” – fogalmazott Pellegrini, aki a helyszíni beszámolók szerint azt is elmondta, nem azért utazott délre, hogy kampányoljon.

Az egyházkarcsai látogatásról szóló Facebook-bejegyzésében Pellegrini ugyanakkor kritikával illette a Matovič-kabinetet, valamint annak külügyminiszterét, Ivan Korčokot, aki történetesen Pellegrini ellenfele az államfőválasztás közelgő, második fordulójában. Pellegrini azt írta, örül annak, hogy a történelem során éppen az ő kormányzása során sikerült a legtöbbet tenni a dél-szlovákiai nemzeti kisebbségért, ahogy annak is, hogy ebben az időszakban Szlovákia és Magyarország kapcsolata végre barátságos és problémamentes volt.

„Abban az esetben, ha megválasztanak az államfőválasztáson, a kapcsolataink Magyarországgal és Orbán Viktorral nyugodtan, barátságosak, együttműködőek lesznek azokon a területeken, amelyeken ugyanazokat a nézeteket és értékeket valljuk” – tette hozzá Pellegrini.

Nem véletlenül volt ott Pellegrini

A Napunk öt polgármesterrel beszélt a jelenlévők közül. Mind arról számoltak be, meglepte őket, hogy a minisztérium által szervezett eseményen felbukkant Peter Pellegrini.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Dél-Szlovákia

Gyimesi György

Ivan Korčok

Magyar Szövetség

Önkormányzatok

Peter Pellegrini

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak