Napunk

Magyar Péter közzétette a hangfelvételt: Rogánék kihúzatták magukat a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiból

Magyar Péter. Reprofotó - Partizán
Magyar Péter. Reprofotó – Partizán

Kedd reggel Magyar Péter nyilvánosságra hozta az általa már korábban beharangozott hangfelvételt. Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje egy, az akkor még feleségével folytatott beszélgetésből tett fel egy részletet a YouTube videómegosztóra. A volt miniszter ebben elismerte, hogy Rogán Antal emberei nyomozati anyagokba nyúltak bele.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Cikkünk frissül.

Magyar Péter kedd reggel nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, mely állítása szerint 2023 januárjában készült egy közte és az akkor még felesége Varga Judit között folyt beszélgetésről. Varga, aki ekkor még Magyarország igazságügyi minisztere volt, a beszélgetés során elmondta, hogy Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek az emberei belenyúltak a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba.

politikai babérokra törő Magyar Péter múlt hét csütörtökön a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen a Völner–Schadl-üggyel kapcsolatban részt vett egy tanúkihallgatáson, majd szombaton jelezte, a meghallgatás keddi folytatása előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, ami Rogán Antalnak és embereinek érintettségét bizonyítja az ügyben, amiért Magyar szerint Rogánnak és az egész kormánynak le kellene mondania.

Kedd reggel 9 órakor, közvetlenül a folytatólagos tanúkihallgatást megelőzően, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség előtt Magyar Péter elmondta, hogy a feleségével folytatott beszélgetést azt követően kezdte el rögzíteni, miután állítása szerint az akkor még fél évig igazságügyi miniszter Varga arról beszélt neki, hogy „ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kilépni”.

Varga Judit exférje ezt követően a YouTube-csatornáján és a Facebook-oldalán is nyilvánosságra hozott egy alig kétperces beszélgetés-részletet. Ezen Magyar hozta szóba a Völner–Schadl-ügyet.

A beszélgetés Telex által publikált leirata szerint ez az alábbi módon zajlott:

Varga: „Annyi, hogy a Dani menjen át az ügyészségre, és kérdezze meg, hogy milyen…”
Magyar: „Ja, hogy mi van meg?”
Varga: „Mert náluk is van egy példány ezekből.”
Magyar: „És ti nem láttátok, vagy a sajtó meg már látta.”
Varga: „Hát, sőt már valószínűleg odaadták, és elvileg ők ezt anno átnézték.”
Magyar: „Mármint a Rogánék?”
Varga: „Igen, semmi rossz nincsen. (…) Persze, magukat kihúzatták. Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be”.

Magyar visszakérdezett, hogy Varga embere is menjen be és nézze meg, hogy mi van benne. Varga erre azt felelte, hogy „az a baj, hogy új dokumentumok is vannak benne”, mivel a vádemelésig további dokumentumok is keletkeztek.

Magyar erre visszakérdezett, hogy Rogánék „miért nem mentették meg” az emberüket, Schadlt. Varga Judit közölte: „Nem volt több lehetőségük. Ez a nagy probléma”. Arról is beszélt, hogy az ügyészség független és Polt Péter legfőbb ügyész „nem ura a helyzetnek” az ügyészségen belül.

Magyar: Tehát valaki lehallgatott valamit, és utána már nem tudták kiszedni az iratokból.
Varga: Igen, igen. Meg elindult és akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek az ízék, a bizonyítékok. Akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba. Nem hagyta abba.

Az említett Völner Pál Varga Judit államtitkára, miniszterhelyettese volt. A 444 emlékeztet, hogy az egykori államtitkárt hivatalosan 2021 decemberében gyanúsították meg azzal, hogy hosszabb időn keresztül kenőpénzeket fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől – több mint 80 millió forintot (mintegy 202 ezer euró) –, hogy az Igazságügyi Minisztériumban lepapírozza a végrehajtókkal kapcsolatos ügyeket. Völnerre ezért 8 év börtönt kért az ügyészség.

Varga Judit: Magyar több mint egy éve ezzel zsarol

A hangfelvétel nyilvánosságra hozására a kegyelmi botrány következtében a közélettől visszavonult Varga Judit a Facebook-oldalán reagált. „Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra” – írta az egykori igazságügyi miniszter, aki szerint volt férje „hazudik és manipulál”.

Szerinte az az ember tette ezt vele, „akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során”.

„Korábban is terrorizált és még mindig nem hagyta abba. És folytatja a játszmáit. Ha jól értem, a saját családja védelmében lehallgatja a saját feleségét. De most már őket inkább elárulja és így talán még megmenthető a haza. Mi történik itt? Mi ez az őrület?” – fűzte hozzá.

Ezt követően felidézett egy esetet, amikor egy társasággal töltött estét követően „őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni”.

„Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet. Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti” – részletezte a kapcsolati erőszakkal kapcsolatos vádjait Varga Judit.

Szerinte a most közzétett felvétel kontextusa, hogy Magyar Péter már készült erre. „Nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására. Mert nem hagyhatta, hogy a számára mindent biztosító gazdatest levágja magáról az indáit. Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan” – tette hozzá.

Magyar: Ez rágalmazás

Varga Judit bejegyzésére válaszolt Magyar Péter, aki egyébként a Központi Nyomozó Ügyészségen vesz részt tanúkihallgatáson. Szerinte volt felesége egy „Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt” tett közzé a hangfelvétel megjelenése után.

„Az ebben leírtak természetesen nem igazak, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásnak minősülnek” – fogalmazott Magyar.

„Nem, Judit, te nem azért mondtad ezeket, mert ezt akartam volna hallani, hanem azért mert te is tudtad, hogy a maffiának dolgozol. Mint ahogy most is tudod és nem mersz velük szembemenni” – folytatta, hozzátéve: egy ország állna Varga mögé, ha elmondaná az igazságot.

Gyulyás Gergely: Magyar az új Márki-Zay

A közzétett hangfelvételre a magyar kormányzat részéről egyelre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált egy rövid Facebook-bejegyzésben.

„Kipukkadt a lufi! Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!” – fogalmazott a tárcavezető, aki egy februári kormányinfón beszélt arról, hogy korábban baráti kapcsolatban volt Magyarral.

FRISSÍTÉS: Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületéből kilépve este 6 órára korámyellenes tüntetést hívott össze a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé.

„Mindenkit arra szeretnék kérni vidéken és Budapesten, hogy ma este 6 órakor találkozzunk az V. kerületben, a Markó utca 16. szám előtt, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, és követeljük ennek az ügynek a független, objektív, politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását, a valódi felelősök megbüntetését és minden szükséges tanú meghallgatását. És hogy ha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át békésen a Kossuth térre, és követeljük a kormány lemondását, és mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább” – mondta Magyar a Telex tudósítása szerint.

Magyar Péter

Magyarország

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak