Napunk

Úriemberektől Sheldonig: mit nézzünk húsvétkor? Sorozatajánló az ünnepekre

Fotó - Netflix
Fotó – Netflix

A hosszú hétvége folyamán bizonyára el fog jönni az a pont, mikor vagy elvonulnánk a családtól egy kicsit filmezni, vagy épp ellenkezőleg, a többiekkel együtt telepednénk le a kanapé elé. Cikkünkben három, egymástól teljesen különböző sorozatot mutatunk be, melyek közül hangulattól függően legalább egy biztos elnyeri a tetszésünket.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

The Gentlemen / Úriemberek (Netflix)

Nehéz időkben élünk, sok a munka és a stressz, épp ezért értékelnünk kell az élet apró ajándékait is. Például az olyanokat, ha egy Guy Ritchie-sorozat érkezik a Netflixre.

Aki hallott már a brit rendezőről, az tudja, hogy a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején robbant be a köztudatba a londoni alvilágról szóló filmjeivel. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, valamint a Blöff egyszerre voltak gengszterfilmek, heist moviek és komédiák, melyek legalább annyira emlékezetesek maradtak az érdekes karakterek, mint az idézhető egysorosok miatt.

Ebbe a sorba tartozik még a 2008-as Spíler (RockNRolla) is, de aztán Guy Ritchie hosszabb időre búcsút mondott a brit alvilágnak, Arthur királyról és Aladdinról készített filmeket, épp ezért fogadták sokan kitörő örömmel a 2019-es Úriembereket (The Gentlemen), mellyel visszatért a gyökereihez.

A Matthew McConaughey-t, Charlie Hunmant, Colin Farrelt és Hugh Grantet felvonultató film kifejezetten remekre sikeredett, épp ezért jó hír, hogy most Guy Ritchie vezényletével egy hasonló című sorozat is készült a Netflixen. A nyolc részből az első kettőt ő is rendezte, a maradékot pedig producerként felügyelte, épp ezért, aki ízig-vérig Guy Ritchie-alkotást vár, az nem fog csalódni.

Mielőtt belekezdenénk a történet ismertetésébe, mindenkit szeretnénk megnyugtatni:

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Film

Netflix

Sorozat

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak