Napunk

Szélárnyékban: Kettős győzelemmel próbálja feledtetni a Red Bull a csapatfőnök botrányát

Fotó - TASR/AP
Fotó – TASR/AP

Kettős győzelmet aratott a Red Bull a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, a hírek többsége azonban nem erről, hanem a csapatfőnök, Christian Horner állítólagos zaklatási ügyéről és az ekörül kialakult botrányról szólt a hétvégén.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Megkezdődött az idei Forma-1-es szezon, azonban egyelőre úgy tűnik, mindenről szólnak a hírek, csak magáról a versenyzésről nem. Az idei Bahreini Nagydíj már önmagában érdekesen alakult volna azzal, hogy a szervezők a ramadán miatt ezúttal a szombati napra tették a versenyt, így már csütörtökön megkezdődtek a szabadedzések és pénteken zajlott az időmérő. Gyorsan kiderült azonban, hogy a hétvége fő híre nem ez lesz.

Míg február elején Lewis Hamilton szenzációs igazolása szolgáltatott témát a sport iránt rajongóknak, március elején egy sokkal kellemetlenebb téma vonta magára a figyelmet.

Egyre dagad Horner zaklatási botránya

Miközben mindenki a februári autóbemutatókat várta, és azt számolgatta, hogy vajon tovább folytatódhat-e az immár két éve tartó Red Bull-dominancia, február elején több sajtótermék is arról számolt be, hogy belső vizsgálat indult Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ellen. A Red Bull annyit közölt, hogy Horner ellen „nem megfelelő viselkedés” miatt indult vizsgálat, a sajtó ehhez annyit tett hozzá, hogy egy női alkalmazott fogalmazott meg szexuális jellegű vádakat. Horner tagadott és közölte, kész együttműködni.

Annak ellenére, hogy mindenki gyors és transzparens vizsgálatot sürgetett, a Red Bull hetekig húzta az ügyet, majd február 28-án egy szűkszavú közleményben tudatták, hogy a belső nyomozás arra jutott, hogy ejtik a Horner elleni vádakat, aki marad az istálló élén. Ekkorra azonban már kevesen elégedtek meg egy efféle megoldással. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, hogy nagyobb átláthatóságot szeretne, az FIA elnöke, Mohammed ben Sulayem pedig azt nyilatkozta, hogy a botrány „kárt okoz a sportnak”.

Christian Horner. Fotó – TASR/AP

Az ügynek pedig még messze nincs vége: a csütörtöki második szabadedzés során az F1 és a FIA vezetése, ill. több újságíró is kapott egy levelet, amin számos dokumentum volt megtalálható, melyek állítólag bizonyítékként szolgálnak az ügyben. Ezek hitelességét azonban eddig senki nem tanúsította, Horner pedig csak annyit mondott, hogy nem hajlandó névtelen spekulációkat kommentálni.

Szoros időmérő

Az időmérő edzést idén is komoly spekulációk előzték meg:

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Forma-1

Sport

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak