Napunk

Napunk newsfilter: Életfogytiglant kapott Sátorék sírásója, de a csallóközi maffia történetének még nincs vége

Horváth Lehel a bíróság előtt 2021-ben. Fotó - TASR
Horváth Lehel a bíróság előtt 2021-ben. Fotó – TASR

1. Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a Sátor-banda sírásója. 2. Ha Korčok nem talál ki valamit, nem lesz esélye Pellegrini ellen. 3. Orbán úgy csinál, mintha egy aláírógép lecserélése megoldana minden problémát.

 

A híreket válogatta és kommentálta Hegedűs Norbert

1. Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a Sátor-banda sírásója

A Specializált Büntetőbíróság Pamela Záleská vezette tanácsa pénteken ismételten életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Horváth Lehelt. Horváthnak emelett több károsult számára kártérítést is kell fizetnie, de az ítélet még nem jogerős.

Vadállati módszerek. Ahogy a Paraméter beszámolójából kiderül, a Horváth elleni bírósági eljárás már nagyjából egy éve húzódik, a Specializált Büntetőbíróság Pamela Záleská szerint a Legfelsőbb Bíróság összes korábbi észrevételét beépítette az ítéletbe.

Ami az ítélet súlyosságát illeti, a bíróság szerint semmi nem indokolta az életfogytiglannál enyhébb büntetés kiszabását. A Legfelsőbb Bíróság ugyan korábban felhívta a Specializált Büntetőbíróság figyelmét arra, hogy ez a büntetés nem veszi figyelembe azt, hogy Horváth Lehel együttműködött a rendőrséggel, de Záleská hangsúlyozta, hogy a „vadállati” gyilkossági módszerek, mint például Reisz Andor holttestének feldarabolása és ledarálása, egyszerűen nem tették lehetővé enyhébb büntetés kiszabását.

Durva bűnlajstrom. Horváthot bűnösnek találták az összes vádpontban, a dunaszerdahelyi maffia támogatásában, Sátor Lajos meggyilkolásában, Reisz Andor holttestének ledarálásában, Karika Csaba kivégzésében, D. János és L. Gellért holttestének elásásában és egy dunaszerdahelyi trezor kirablásában.

A Sátor-banda sírásójaként ismert férfi a bíróság szerint nem tanúsított megbánást és nem ismerte be a bűnösségét. A bírósági tárgyalás során tanúsított viselkedése,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Dunaszerdahely

Ivan Korčok

Maffiagyilkosságok

Napunk newsfilter

Orbán Viktor

Peter Pellegrini

Sátor Lajos

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak