Napunk

Négy év együttlét után jöttem rá, hogy a pasim férfiakkal csal meg. Mindig homofób megjegyzései voltak, mégis meleg lenne?

Illusztráció – F. S. és Midjourney
Illusztráció – F. S. és Midjourney

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Négyéves kapcsolat után rájöttem, hogy a barátom férfiakkal csal meg. Egész idő alatt fogalmam sem volt róla, hogy férfiakhoz is vonzódik. Mindig is homofóbként viselkedett, semmilyen jel nem utalt arra, hogy homo- vagy biszexuális lenne. Titokban különböző férfiakkal szexcsetelt hónapokon, de az is lehet, hogy éveken át. Egy olyan társkeresőn is regisztrált, ahol melegek ismerkednek. Hogy történt-e valami közte és más férfiak között, azt nem tudom. Folyton azt mondogatja, hogy ő heteroszexuális, és az eltérés ettől csak egy hiba. A szexuális életünkkel soha nem voltak gondjai.

Lehet biszexuális, amikor elmondása szerint férfiakkal nem akar lefeküdni? Lehet meleg annak ellenére, hogy több éve egy nővel él? 

Hazudott és szégyellt beszélni ezekről a dolgokról, tehát a kirakósnak csak egy kis darabját ismerem. Csupán tudni szeretném, mi zajlik le egy olyan ember fejében, aki képes többször is megcsalni a partnerét, eltitkolni a szexualitását vagy bizonyos érzéseket, majd mindent letagadni. 

Karolína, 21 éves

Lenka Pavuková Rušarová pszichológus válaszol

Kedves Karolína!

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Férfiak

LMBT+

Nők

Párkapcsolat

Pszichológia

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak