Napunk

Megvan Novák Katalin utódja. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják államfőnek a kormánypártok

Sulyok Tamás, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje. Fotó - MTI
Sulyok Tamás, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje. Fotó – MTI

Az Országgyűlés még nem fogadta el a távozó köztársasági elnök lemondását, de Orbán Viktor már kijelölte, ki követheti Novákot a Sándor-palotában.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják a kormánypártok államfőnek, jelentette be ma Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Balatonalmádiban tartott frakcióülésen.

A frakcióvezető elmondta, azt szeretnék, ha minél gyorsabban megválasztanák az új köztársasági elnököt. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök javasolta Sulyok Tamást a pozícióra, és erre ő a „legmegfelelőbb ember”.

Sulyok Tamás, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje. Fotó – FB/Alkotmánybíróság – hivatalos oldal

Sulyok Tamás (1956)

Sulyok Tamást 2014-ben választotta az Alkotmánybíróság tagjává az Országgyűlés, 2016-ban lett az alkotmánybírák elnöke.

1980-ban szerzett jogi diplomát a Szegedi Egyetemen, majd jogtanácsosként, később ügyvédként dolgozott. 2013-ban szerzett doktori fokozatot, kutatási területe az ügyvédség alkotmányjogi helyzete.

Kocsis bejelentette, a Fidesz EP-listáját Deutsch Tamás vezeti.

Az Országgyűlés jövő hétfőn dönt Novák Katalin lemondásának elfogadásáról, a frakció pedig elfogadja a lemondást. Az új államfő megválasztásának pontos dátuma még nem ismert.

Novák Katalinnak azt követően kellett lemondania, hogy kiderült, kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettesének, K. Endrének, akit egy pedofil bűnsegédjeként ítélt el jogerősen a bíróság.

Magyarország

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak