Napunk

A Fico-kormány felgyorsítaná a stratégiai beruházásokat. Magyarországon a hasonló szabályozás mára a törvények fölé helyezte a kiemelt projekteket

Jozef Ráž közlekedési miniszter és Robert Fico kormányfő. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Jozef Ráž közlekedési miniszter és Robert Fico kormányfő. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Magyarországon 2010 óta egyre inkább fellazították a szabályokat, és ma már szinte bármilyen projekt megkaphatja a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás” minősítést.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Szerdán fogadta el a kormány azt a közlekedési minisztérium által kidolgozott törvénytervezetet, ami felgyorsítaná a stratégiai beruházások megvalósulását.

Stratégiai beruházássá eszerint leginkább az autópályák építését és a vasúti fejlesztéseket minősíthetik, de olyan projektek is megkaphatják ezt a státuszt, amiknek a megvalósulása közérdeket szolgál, egyúttal az értékük meghaladja a 100 millió eurót, vagy egészségügyi létesítményről van szó, esetleg olyan építményről, ami az állam védelmét és biztonságát szolgálja.

A tervezet azóta átdolgozott eredeti verzióját több kritika is érte civil szervezetek részéről, de bírálta a Közbeszerzési Hivatal vagy a pénzügyminisztériumhoz tartozó Értéket a Pénzért Osztály (Útvar hodnoty za peniaze, ÚHP) is.

A bírálatok szerint a kormány gyakorlatilag tetszőlegesen stratégiaivá minősíthetne beruházásokat, hogy felgyorsítsa őket. Ez például abban nyilvánulna meg, hogy valakinek a földterületén a munkálatok megkezdéséhez már annyi is elég lenne, hogy meginduljon a terület kisajátítási eljárása. A civil szervezetek szerint egy stratégiai beruházásnak nem kellene megfelelnie az adott település területfejlesztési tervének sem, azaz az önkormányzatok hatáskörei is csökkennének.

Az új tervezet enyhébb, de még így is problémás a kritikusai szerint

Ez a passzus kikerült az átdolgozott tervezetből, amiben már az szerepel, hogy a stratégiai beruházásoknak összhangban kell lenniük az állam, az önkormányzat vagy a megye területrendezési tervével és stratégiai dokumentumaival, attól függően, hogy kinek a területén valósul meg a beruházás.

Az azonban benne maradt a tervezetben, hogy a beruházó megkezdheti a munkát a stratégiai beruházás területén akkor is, ha az adott területnek még nem a tulajdonosa. A tulajdonosokat erről 15 nappal korábban értesítenie kell.

Illusztrációs fotó – TASR

A nagy projektek megvalósíthatósági tanulmányait hagyományosan a pénzügyminisztérium alá tartozó ÚHP készíti. A tervezet korábbi verziója nem fogalmazott egyértelműen az ÚHP szerepéről, az értelmezhető volt úgy is, hogy a stratégiai beruházásokat nem az ÚHP fogja kiértékelni.

Az új verzió szerint a kormány dönti majd el, hogy egy projektet az ÚHP értékeli-e ki vagy sem. Ha nem, a kiértékelésre a közlekedési minisztérium kidolgoz egy szempontrendszert.

Miközben a kormány elfogadta a stratégiai beruházásokról szóló törvénytervezetet – a smeres Jozef Ráž gyorsított eljárásban tárgyaltatná meg a parlamenttel –, a még az előző kormány által kidolgozott építési törvény

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Fico-kormány

Gazdaság

Magyarország

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak