Napunk

Orbán elnyomta a parázsló csikket

Novák Katalin és Orbán Viktor. Fotó - Novák Katalin FB-oldala
Novák Katalin és Orbán Viktor. Fotó – Novák Katalin FB-oldala

Orbán Viktor talán megcsóválja a fejét: a megbízhatatlan asszonyságoknak tényleg inkább a konyhában a helye. Vélemény.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Orbán Viktornak el kellett nyomnia ezt az ügyet. Mint egy cigicsikket, ami parázslott egy buli után egy ottfelejtett, megtömött hamutartóban, és már nagyon füstölgött. Ha pedig füstöl, akkor büdös van, és grimaszolva szipog a jónép, még az is, aki amúgy bagózik. A grimaszolva szipogás pedig nagyon nem jó jel.

Orbánnak ehhez nem fűlött a foga. De a csikk nem nyomja el magát.

Novák Katalinnak tehát mennie kellett. A Fidesz hatalomgyárában sokáig úgy gondolták, ezt a sztorit is el lehet majd tussolni, a nép már megszokta a hatalom arroganciáját, azt, hogy a NER dönti el, mi a jó és mi a rossz. És hogy büntetlenül lehet felköpni és aláterelni a magyar embereket, hiszen elég csak azt mondani az embereknek, hogy ami hullik, az nem nyál, hanem csak a Jóisten siratja a Brüsszel meg a libsik jármában vergődő, szegény Magyarországot.

Atomkoffer

Végül kiderült, hogy igaz, amit Török Gábor politikai elemző előre megmondott. Hogy ez a kegyelem, amit Novák Katalin, a Fidesz emberi arca kiosztott egy pedofilt segítő elítéltnek, annyira elevenbe vág és morálisan annyira egyértelműen rossz, hogy a kondicionálás itt már nem lesz elég. Az orbáni világ pedig ilyenkor nem manőverez, hanem előveszi az atomkoffert.

Ez a valódi politikai kultúra, a jobboldalon a hibáknak következményei vannak – csendült fel ezer torokból a kognitív disszonanciát kezelni hivatott magyarázat. Ez az üzenet lesz majd az, amit a következő napokban hallani, olvasni fogunk minden kormányközeli médiumban, ezt harsogja majd minden kormánypárti politikus, a Megafon propagandistái. Veregetni fogják a saját vállukat, és teljes erejükből azon lesznek, hogy elhitessék, itt minden nagyon komolyan van gondolva.

Csakhogy a narratíva fala már az elején repedezni kezdett. Vannak itt olyan apróságok, amelyek teljesen egyértelműen utalnak arra, hogy ami valójában történt, az nem az, hogy itt valaki a fejlett politikai kultúra miatt felelősséget vállalt.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

NER

Novák Katalin

Orbán Viktor

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak