Napunk

A szex „kötelező menetre“ redukálódott a kapcsolatunkban. Hogyan elégítsem ki az igényeimet anélkül, hogy szétszakítanám a családot?

Illusztráció - Midjourney
Illusztráció – Midjourney

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Hét éve boldog házasságban élek, a párommal egy négyéves fiút nevelünk. A férjemmel egészen harmonikus a kapcsolatunk, szívesen töltjük együtt a szabadidőnket, mindketten maximális szeretettel szentelünk időt a gyermekünknek. Ugyanakkor az az érzésem, hogy nincs köztünk semmiféle intimitás, a kapcsolatunkban bármiféle szex havi egyszeri „kötelező menetre“ redukálódott, a lényeg, hogy gyorsan túlessünk rajta.

A múltban egészen sok szexuális partnerem volt, de magát a szexet nem élveztem annyira. Kamaszkorom óta, több mint 15 éven keresztül szedtem fogamzásgátló tablettát, az egészségre gyakorolt mellékhatásai miatt. Néhány hónappal azután, hogy abbahagytam a fogamzásgátló szedését, teherbe estem. Nagyjából másfél évvel azt követően, hogy megszületett a fiam, és a menstruációs ciklusom visszatért a fogamzásgátló nélkül, erős vágyat kezdtem érezni a szex után, amit az évekig elfojtott szexualitásnak és hormonoknak tulajdonítok, nem tudom másképp megmagyarázni. Több mint egy éve azonban nagy frusztrációt érzek amiatt, hogy a férjem nem tudja, és valószínűleg nem is akarja, kielégíteni ezt a vágyamat. Nem tudom, hogyan magyarázzam el neki, hogy többet szeretnék, mint 10 perc kötelező szexet.

Nem akarok csak a szex miatt mást keresni, kötelességemnek érzem, hogy hűséges maradjak a férjemhez, de már ezt a lehetőséget is fontolóra vettem. Hónapról hónapra gyötrődöm azon, hogy életem hátralévő részében csak kötelességből végzett szexre leszek ítélve. Kérem, adjon tanácsot, hogyan tudnám kielégíteni az igényeimet anélkül, hogy szétszakítanám a családunkat.

Tamara, 38 éves

Lenka Pavuková Rušarová pszichológus válaszol

Kedves Tamara,

bátrabban merek tanácsot adni önnek és értelmezni a helyzetét, mivel az nagyon tipikusnak tűnik.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Lélek

Párkapcsolat

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak