Napunk

Napunk newsfilter: Nemcsak a gazdasági bűncselekmények, hanem a szexuális erőszak elévülési idejét is csökkenti a Btk. módosítása

Fotó N - Tomáš Benedikovič
Fotó N – Tomáš Benedikovič

1. Ez a koalíció még annál is rosszabb, mint amilyennek eddig látszott. 2. Ez a csütörtök más, mint az eddigiek, és mégsem. 3. A Globsec inkább Prágába vagy Varsóba viheti a konferenciáját.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Ez a koalíció még annál is rosszabb, mint amilyennek eddig látszott

A newsfilter megjelenéséig nem szavazta meg a parlament a Btk. módosítását, de semmi kétség nem lehet afelől, hogy Ficóék át fogják nyomni azt a parlamenten. A törvényt minden bizonnyal nem fogja aláírni Zuzana Čaputová, az ellenzéki pártok már korábban az Alkotmánybírósághoz fordultak, de valószínű hogy a törvénymódosítás hatályba is fog lépni.

A Btk. módosításáról már sokat írtunk: leginkább arról szól, hogy a saját, épp eljárás alatt álló embereiknek segítsenek, hogy feltételessel megússzák az ügyeiket – mint Gašpar vagy Nobert Bödör – vagy azok egyszerűen elévüljenek, mire ítéletet lehetne hozni róluk – mint Miroslav Výboh, Peter Kažimír vagy Jaroslav Haščák esetében.

Ami azonban még ezeken felül is teljességgel érthetetlen, az az hogy nemcsak a gazdasági bűncselekmények elévülési ideje fog csökkeni, hanem a szexuális erőszaké is, beleértve a kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaéléseket is.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Fico-kormány

Globsec

Napunk newsfilter

Parlament

Tüntetés

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak