Napunk

Napunk newsfilter: Egyáltalán nem mindegy, ki osztja és ki kapja a kegyelmet

Fotó N - Vladimír Šimíček
Fotó N – Vladimír Šimíček

1. Taktikai győzelem, stratégiai vereség. 2. A kegyelemről, szlovákul. 3. A kegyelemről, magyarul.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Finta Márk

1. Taktikai győzelem, stratégiai vereség

Robert Fico úgy gondolja, minden rendben van. Elintézte magának, hogy megduplázott fizetéséből teljen új lakásának törlesztőjére, sínen van az új Büntető törvénykönyv is. Már csak jól kell matekozni, ügyesen kell manőverezni, és zsebben a diadal.

A manőverezés már elkezdődött – célja pedig, hogy ne hagyjon az ellenzéknek és a kormányra dühös embereknek úgynevezett „ikonikus pillanatot”. A koalíciós képviselők hirtelen mégiscsak bekapcsolódtak a parlamenti vitába, hogy ne akkor kelljen szavazni a Büntető törvénykönyvről, mikor emberek ezrei tüntetnek a parlament előtt, és kiáltozzák, hogy gyávák, gyertek ki!

Tibor Gašpar, a Smer képviselője pedig még egy módosítót is benyújtott – ezzel még jobban megkeverve a gulyást, hiszen több mint 40 pontban változtat az eredeti javaslaton. S olyan gyorsan készült, hogy szarvashibák is maradtak benne.

Késő bánat. Fico még emlékszik rá, hogyan bukott meg 2018-ban: egyebek mellett az is hozzájárult ehhez, hogy túl sok „ikonikus pillanatot” adott az ellenzéknek és a dühös embereknek. Olyan mérföldköveket, amelyek rávilágítottak kormányzása valódi természetére, a hatalom arroganciájára és saját esendőségére.

A helyzet azonban az, hogy ezzel már elkésett

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Napunk newsfilter

Novák Katalin

Robert Fico

Tüntetés

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak