Napunk

Forró Krisztián leadta az elnökjelölti aláírásokat, saját forrásból és adományokból tervez kampányolni

Forró Krisztián. Fotó - TASR
Forró Krisztián. Fotó – TASR

Ötszáz híján 30 ezer aláírást gyűjtött össze Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke, így biztossá vált, hogy elindul a köztársaságielnök-választáson. A teljes szlovákiai magyar közösség jelöltjeként prezentálja magát, de szerény kampányt tervez.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Forró péntek délelőtt adta le az összegyűlt aláírásokat. Sajtótájékoztatóján nyilvánvalóvá tette, hogy nem a győzelem, vagy a második körbe kerülés a cél a számára, hanem elsősorban a magyar témák prezentálása  – elmondása szerint ezek közé tartozik például a regionális egyenlőtlenségek, a kollektív bűnösség és a Beneš-dekrétumok kérdése, melyek alapján most is történnek földkisajátítások Szlovákiában.

„A jelöltségem nem rólam szól, hanem a közösségünkről” – jelentette ki. A Magyar Szövetség elnöke szerint az első körben nem fog eldőlni az államfői poszt sorsa, ezért jelöltségével azt akarja megmutatni, hogy „itt vagyunk, nem lehet minket félretenni”.

Hozzátette: az első körben elért eredmény sok mindenről dönt majd. Egyrészt arról, milyen súllyal tud majd tárgyalni a második körbe került jelöltekkel a támogatásról. Másrészt az eredménynek Forró szerint nagy hatása lesz a Magyar Szövetség EP-választási esélyeire is. Ő maga azonban kizárta, hogy pártja EP-listáján is rajta legyen.

Forró elmondása szerint nem tervez költséges kampányt, elsősorban a régiókban akar turnézni, és emberekkel akar találkozni. Azt nem árulta el, milyen költségvetéssel tervez: transzparens számláján egyelőre 50 ezer eurót helyezett el, saját forrásból. A költségvetést ajándékokból, adományokból akarja kiegészíteni. Ezeket a felajánlásokat magánszemélyek és társulások teszik, de Forró nem pontosította, melyek ezek.

Forró cége, az ABAmet nemrégiben több mint kéthektáros telket vásárolt meg Komáromban, a telken áll a Komáromi Nyomda is,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Forró Krisztián

Magyar Szövetség

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak