Napunk

Kassa megye három hónapon át hagyta, hogy autóbuszok közlekedjenek a Vaján melletti balesetveszélyes hídon

A Vaján melletti Laborc-híd 2024 januárjában a község irányába. Fotó N - Dušan Karolyi
A Vaján melletti Laborc-híd 2024 januárjában a község irányába. Fotó N – Dušan Karolyi

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A Nagymihályi járás lakosait feldühítette a Vaján (Vojany) melletti ártéri híd lezárása, melynek következtében egy 25 km-es kerülőutat kell használniuk. Noha a híd katasztrofális állapotáról már 2023 augusztusában tudomást szerzett Kassa megye vezetése, ennek ellenére csak november végén zárta le, addig hagyta, hogy autóbuszok és teherautók közlekedjenek rajta. A Denník N riportjában a Szövetség egyik megyei politikusának a neve is felmerül.

Az előzmények

Az augusztusi ellenőrzés során a hídon egy sávra korlátozták a forgalmat, lezárták a nyolc tonnát meghaladó járművek elől, a sebességet pedig 30 km/h-ra korlátozták. Egy statikus már akkor kijelentette, hogy amennyiben nem lehetséges betartani a korlátozásokat, akkor a híd lezárását javasolják. Ezt azonban egészen november 22-ig halogatták, amikor is a híd már életveszélyes állapotba került.

Az M1683 híd műszaki paraméterei
Építés éve: 1963
Hossz: 60 m
Tulajdonos: Kassa megye
Karbantartó: Kassa Megyei Közútkezelő

A lezárt híd 2023 novemberében. Fotó – TASR

Az Arriva igazgatója és a Szövetség megyei képviselője mismásolni próbált

A Denník N egyik forrása szerint a helyközi autóbuszok annak ellenére közlekedtek a hídon, hogy súlyuk meghaladja a nyolc tonnát. A Nagymihályi járásban az autóbusz-közlekedést az Arriva Michalovce társaság biztosítja be, melynek vezérigazgatója Gejza Sačko, aki egyben a Szövetség megyei képviselője is.

Sačko a Denník N megkeresésére elmondta, hogy a társaság augusztustól olyan kisebb autóbuszokkal közlekedett azon az útvonalon, amelyek megfeleltek az előírásoknak. Továbbá biztos benne, hogy ezek az autóbuszok az utasokkal együtt sem haladják meg a nyolc tonnát.

Mikor az autóbuszok súlyának ellenőrzése után kiderült, hogy az egyik típus meghaladja a nyolc tonnát, Sačko elismerte, hogy megszegték az előírást.

„Igen, helyesek az információi. Megértem, hogy ön a munkáját végzi, de nem szeretném, ha ez kitudódna, hiszen mi csak az utasok érdekeit vettük figyelembe, akik munkába és iskolába járnak.” – nyilatkozta a vezérigazgató.

A megyének tudomása volt arról, hogy a sofőrök (teherautók, traktorok) megszegik az előírásokat, ezért

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Kassa megye

Kelet-Szlovákia

Közlekedés

Magyar Szövetség

Nagykapos

Nagymihály

Rastislav Trnka

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak