Napunk

Kilépne az EU-ból, náci propagandát terjeszt, fenyegeti Čaputovát, és tagadja a klímaváltozást a komáromi Járási Hivatal új vezetője

Tomáš Nagy a szlovák szélsőjobb ismert influenszerével, Judita Laššákovával. Fotó - TN Facebook-oldala
Tomáš Nagy a szlovák szélsőjobb ismert influenszerével, Judita Laššákovával. Fotó – TN Facebook-oldala

Radikális politikai nézeteket terjeszt nyilvános Facebook-profilján Tomáš Nagy, akit a kormány decemberben nevezett ki a komáromi Járási Hivatal élére. (Frissítés: Cikkünk megjelenése után Nagy a Facebook-profilját nyilvánosról privátra állította át. Korábbi posztjai közül többet elmentettünk. – a szerk.)

Az elmúlt hónapokban naponta tett közzé olyan posztokat a Facebookon Tomáš Nagy, amelyekben az EU-ból és a NATO-ból való kilépésre szólított fel. Mindezt úgy, hogy radikális, antiszemita, összeesküvés-elméletektől hemzsegő álhírportálok anyagait osztja meg rendszeresen, sőt Hitler-beszédre alapozó náci propagandát is. Nagy nem hisz a klímaváltozásban és a Covid elleni védőoltásban, és a környezetvédőket, illetve az általa a „Covid tanúinak” nevezett oltáspártiakat börtönbe küldené.

Nagyot december 21-én nevezte ki a kormány a komáromi Járási Hivatal élére. Ebben a pozícióban ő felel a környezetvédelmi osztályért is, ahogy a járványok elleni védekezés terén is vannak jogkörei.

A járási hivatalok a belügyminisztérium alá tartoznak, amelyet Matúš Šutaj Eštok, a Hlas minisztere vezet, de a járási hivatalokat nem kapta meg egy az egyben a Hlas. Nagy is a Smer jelöltjeként került a komáromi hivatal élére. A Hlasnak is lett volna embere erre a pozícióra, de a helyi smeres csapat sikeresebbnek bizonyult.

Nagy, aki korábban a komáromi önkormányzati cég, a Comorra Servis vezetője, majd a komáromi futballklub, a KFC elnöke volt, hűségesen támogatja a Smert is nyilvános Facebook-oldalán, ahogy a magyar kormány radikális megnyilvánulásai mellett is előszeretettel kiáll.

Tagadja a klímaváltozást

A klímaváltozás az emberiség történetének legnagyobb átverése, hirdeti lépten nyomon a Facebookon Nagy, aki napi rendszerességgel oszt meg cikkeket olyan álhírportálokról, mint a cseh cz24.news vagy az Infovojna, amelyek szerepelnek a szlovák konspiratori.sk projekt dezinformációkat terjesztő honlapokat felsoroló listáján.

A Nagy által megosztott cikkek egyik leggyakoribb témája, hogy klímaváltozás nem létezik, ez csak a nyugati, szivárványos propaganda hazugsága. Ezek a cikkek nem vesznek tudomást arról, hogy a tudományos nyilvánosság körében semmiféle kétség nem fűződik a klímaváltozás tényéhez.

„Még hogy felmelegedés, seggfejek.” Forrás – TN Facebook-oldala
120 ezer éves bizonyítékok arról, hogy a felmelegedés átverés. Forrás – TN Facebook-oldala
Átb.sszák az embereket és erdőket gyújtanak fel, írta Nagy, megosztva egy cikket, mely szerint a klímaváltozásról szóló adatok 96 százaléka hamisttott. Forrás – TN Facebook-oldala

A helyzet érdekessége, hogy Nagy a Járási Hivatal környezetvédelmi osztályát is vezeti, habár hivatalvezetőként inkább csak munkajogi téren van beleszólása az osztály működésébe. A szakmai szintű döntésekre nincs ráhatása, esetleg leválthatná az osztályvezetőt, de az új osztályvezető kinevezése sem az ő kizárólagos hatásköre, ilyenkor egy bizottság dönt, amelynek a hivatalvezető csak az egyik tagja. Az osztály beosztottjait viszont lecserélheti saját hatáskörben.

Fenyegeti Čaputovát

Nagy előszeretettel propagálja az ún. Slovexitet is, vagyis Szlovákia kilépését a nyugati szövetségesi rendszerekből, az EU-ból és a NATO-ból.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Belügyminisztérium

Klímaváltozás

Komárom

Összeesküvés-elmélet

Propaganda

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak