Napunk

Napunk newsfilter: Danko mert nagyot álmodni, de a valóság szembejött egy lámpaoszlop képében

Andrej Danko. Fotó - TASR
Andrej Danko. Fotó – TASR

1. Egy jelzőlámpa vethet véget Andrej Danko államfői ambícióinak. 2. Ismét megremegett a stabilitás koalíciója. 3. Žilinka továbbra sem bírja a kritikát.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Hegedűs Norbert

1. Egy jelzőlámpa vethet véget Andrej Danko államfői ambícióinak

Ismét Andrej Dankóról szól minden hír, róla beszél az egész ország, bár az SNS elnöke jelen pillanatban valószínűleg inkább lemondana erről a figyelemről.

A kormánykoalíció legkisebb pártját vezető politikus a választások óta mindent megtesz azért, hogy komolyabban vegyék, próbálja játszani az erős vezetőt. Nemrég még azt is belengette, hogy indulni fog az államfőválasztáson.

Mindezen ambícióknak azonban egy csapással vége lett, ismét a nulláról kezdheti. És ezért nem okolhat senki mást, csak önmagát.

Baleset az éjszakában. Azt történt ugyanis, hogy Andrej Danko a csütörtökről péntekre virradó éjszaka folyamán balesetet szenvedett. A hírt először a Startitup.sk portál közölte, amely szerint Danko egy jelzőlámpának ütközött, majd elhajtott a helyszínről. A rendőrség úgy találta meg, hogy a baleset helyszínétől követték az olajnyomokat, melyek egészen az SNS elnökének garázsáig vezettek.

Danko azt állítja, hogy semmi különös nem történt, csak megcsúszott az autóval, és nekiment az oszlopnak. Ez nyilván bárkivel előfordulhat, csakhogy felmerül a kérdés: ha tényleg csak ennyi történt, miért hajtott el a politikus. A törvény szerint ugyanis a helyszínen meg kellett volna várnia a rendőröket.

Ittas volt-e Danko? Az egyik nagy kérdés jelenleg az, hogy ittasan vezetett-e az SNS elnöke csütörtök éjszaka. Ez megmagyarázná a pánikszerű menekülést: a Startitup esti helyszíni képein ugyanis látszik, hogy a meghajolt oszlop mellett olajfoltok, karosszériadarabok és egy rendszámtábla is található.

A rendőrség egyelőre nem mondta meg, hogy mértek-e alkoholt Danko szervezetében, vagy egyáltalán tettek-e erre kísérletet. Mikor este 23:30-kor odaértek, senki nem volt a baleset helyszínén, de később vagy az olajfoltok, vagy a rendszámtábla alapján könnyen megtalálták Dankót.

Zéró felelősség. Ha Danko valóban részegen okozott balesetet, akkor bekerül az ittas vezetésen kapott szlovák politikusok meglehetősen bő panteonjába Ján Cuper, Peter Ďuračka és a pártbéli elődje, Ján Slota mellé. Hozzájuk mérhető az arrogancia is, amivel a balesetről beszámoló híreket fogadta.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Andrej Danko

Baleset

Maroš Žilinka

Napunk newsfilter

Peter Pellegrini

Robert Fico

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak