Napunk

A legfényűzőbb lakást vette meg Fico a Slavín alatti komplexumban. A miniszterelnök hárítja a kérdéseket

Robert Fico és a Sokolská rezidencia, ahol a miniszterelnök luxuslakást vásárolt. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico és a Sokolská rezidencia, ahol a miniszterelnök luxuslakást vásárolt. Fotó N – Tomáš Benedikovič

A miniszterelnök továbbra is titkolja, honnan van több mint félmillió eurója arra, hogy Pozsony egyik legelőkelőbb részén vásároljon luxuslakást, amelyet annak eredeti tulajdonosa, Fico párttársa, Dušan Muňko (Smer) parlamenti képviselő már át is adott a kormányfőnek. A régi árlista azzal az összeggel, amelyért a lakást a komplexum építése idején kínálták, további kétségeket vet fel.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

„A város szívében élni, egy kőhajításnyira a Horský parktól, kényelmes lakhatást kínál.“

Így írja le a fejlesztő a Sokolská rezidenciát, amelyben Robert Fico miniszterelnök a karácsonyi ünnepek előtt luxuslakást vásárolt, azt követően, hogy évekig albérletekben élt. Fico úgy, ahogy korábban az albérletekkel kapcsolatban, most a lakás megvásárlásáról is titkolózik, az ingatlant párttársától, Dušan Muňkotól vette meg, gyanúsan alacsony áron, amit még az ingatlanügynökök is megkérdőjeleznek.

„Vettem egy lakást, pont. Miféle téma ez?“ – hárította Fico szerda délután a JOJ 24 kérdéseit, hozzátéve, hogy egy ország miniszterelnöke, aki jövőre lesz hatvanéves, és a háromszobás lakást egy olyan épületben vásárolta, ahol fiatal, kisgyerekes családok is vásároltak lakást.

„Rendkívül boldog vagyok, mert több kisgyerekes család is él ott, és örülök, hogy a fiataloknak elég pénze van arra, hogy olyan lakást vásároljanak, amire a miniszterelnöknek állítólag nincs pénze“ – mondta Fico a televíziónak még a kormányhivatalban zajló sajtótájékoztató előtt, és felrótta az újságíróknak, hogy erről a témáról adnak hírt.

A Sokolská Residence, ahol Robert Fico lakást vásárolt. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Nem dicsekedik vele, hogy övé a legnagyobb lakás

A lakás, amelyet Robert Fico nemrégiben megvásárolt, a tágabb városközpontban, a Slavín alatti előkelő diplomata negyedben található. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy olyan háromszobás lakást vásárolt, mint a fiatal, kisgyerekes családok. A Fico nevén lévő ingatlan azonban nem olyan, mint a komplexumban található többi lakás. A miniszterelnök a Sokolská rezidencia legfényűzőbb, nagy alapterületű lakásában él, a komplexum legfelső emeletén.

Maga a 32 lakást tartalmazó rezidencia sem hétköznapi, a fejlesztő, az ITB development is exkluzívként hirdetett meg.

A hagyományos, háromszobás pozsonyi lakások alapterülete nagyjából 80 négyzetméter, kis erkéllyel. Fico lakásának alapterülete közel 129 négyzetméter, a lakáshoz tartozó terasz pedig még ennél is nagyobb, több mint 186 négyzetméter.

A felső emeleti luxuslakásokat, amilyet Fico is vásárolt a Sokolská rezidencián, penthouse-nak hívják. Az ilyen penthouse-ok általában az adott komplexum legnagyobb lakásai, amelyek gazdag emberek számára épülnek, és általában, ahogy Fico lakásának esetében is, nagy, kilátással rendelkező terasz is tartozik hozzájuk.

A társasház építésének idejéből származó projektdokumentációban a lakás, amelyet a kormányfő megvásárolt,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Ingatlan

Robert Fico

Smer

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak