Napunk

Napunk newsfilter: Ficóéknak már a konspiráció sem megy jól

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

1. Vaktölténnyel lövöldözött a miniszterelnök. 2. Korčok kicsit elveszett a belpolitikai dzsungelben 3. A „békepártiak” esete az észak-koreai ballisztikus rakétákkal.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Finta Márk

1. Vaktölténnyel lövöldözött a miniszterelnök

Azt mondják a nagy politikatudorok, hogy a mai világban akkor tudod bebetonozni magad igazán a hatalomba, ha elhiteted a választókkal, hogy te magad vagy a valódi ellenzék. A külső és belső gonoszok ellenzéke.

Ezt csinálták a kommunisták, ezt csinálta Donald Trump, ezt csinálja Orbán Viktor. S ezt próbálja meg csinálni Robert Fico is, aki kormányfőként olyan sajtótájékoztatót tartott, és olyan interjút adott, mintha még mindig ellenzéki lenne.

Mondhatnánk, hogy Robert Fico csak nosztalgiázik, ragaszkodik a régi szép időkhöz – de ennél többről van szó. A kormányfőnek azért kellett most ismét elővennie az ellenzéki stílusát, mert a fránya sajtó, a parlamenti ellenzék és a mellékvágányra terelt rendőrök és ügyészek csak nem akarnak behódolni és térdet hajtani neki.

Lakásflex. Szóval Fico kiállt az újságírók elé – és nem igazán tudta, pontosan mit is kezdjen magával. Igyekezett magabiztosan fellépni: ő maga hozta szóba az új lakását, melyet, mint kiderült, félmillió euróért vásárolt saját párttársától, jóval áron alul – ráadásul olyan hitelkonstrukcióval és feltételekkel, amilyeneket te, Kedves Olvasó, sosem kaphatsz senkitől.

Fico erre nem is tért ki, inkább csak menőzött egy kicsit, hogy ő négyszeres kormányfő, hogy a viharba ne engedhetne meg magának egy luxuslakást – itt egyébként érdemes megfigyelni, milyen elégedett vigyorba rándul a Fico háta mögött álló Robert Kaliňák arca. Fico pedig még hozzátette: a lakás árának felét

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Észak-Korea

Ivan Korčok

Napunk newsfilter

Orosz–ukrán háború

Robert Fico

Ügyészség

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak