Napunk

Gyurovszky másodszor is talpra állítaná a komáromi hajógyárat. Cége több területen is sikeres, legnagyobb partnerei az olajfinomítók

Gyurovszky László cége, a SAM - Shipbuilding and Machinery hajókat és technológiákat gyárt számos iparágazatnak. Fotó - SAM - Shipbuilding and Machinery és Denník N
Gyurovszky László cége, a SAM – Shipbuilding and Machinery hajókat és technológiákat gyárt számos iparágazatnak. Fotó – SAM – Shipbuilding and Machinery és Denník N
  • Gyurovszky László korábbi MKP-s politikus és építésügyi miniszter már több mint 15 éve csak az üzletnek él, és leginkább a komáromi hajógyár megújításával ért el sikereket.
  • Az elmúlt években azonban a vállalata elesett a nagy nyereségektől, és az alkalmazottak számát is csökkentenie kellett. 
  • Egyévnyi munka után a volt politikus már nem aggódik a vállalat jövője miatt, amely számára a hidrogén felhasználásának új technológiái adhatnak okot az optimizmusra.

A nagy ipari technológiákat gyártó SAM – Shipbuilding and Machinery a csődbe ment komáromi hajógyár és a pozsonyi Slovnaft olajfinomító egykori technológiai részlegének alapjain jött létre. Tulajdonosának, Gyurovszky Lászlónak, a második Dzurinda-kormány építésügyi és régiófejlesztési miniszterének hosszú időn keresztül sok profitot termelt.

A több mint ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat évente öt-hat millió eurós nettó nyereségről számolt be. Bevételeinek csaknem egytizedét alakította nyereséggé. 2021-ben és 2022-ben azonban a számok csökkenni kezdtek.

Elesett a magas nyereségtől, és több mint háromszáz dolgozót kellett elbocsátania.

Mindezek mögött nemcsak az energia és az acél árának emelkedése állt, hanem az olajfinomítókra az olcsóbb orosz olajból származó háborús haszon miatt kivetett rendkívüli adók is. Ugyanis éppen a finomítók tartoznak a SAM legnagyobb megrendelői közé, a megemelt adók azonban csökkentették a megrendeléseiket.

A vállalaton a nehéz években a hajógyártás sem segített. A Magyarországnak szánt hajókról kötött szerződés a rendkívül nyereséges projektek közé tartozott volna, de a Covid utáni fémlemezár-emelkedés végül ezt is mély veszteségbe rántotta.

Arról, hogy miért romlottak a SAM eredményei, Gyurovszky László tulajdonos nyilatkozott a Denník E-nek. Azonban már az elején kiemelte, hogy a vállalat tavaly év eleje óta dolgozik a fejlesztéseken, és ezeknek az erőfeszítéseknek már látszanak is az első eredményei.

Az egykori politikus számára, aki ma már csak egy százmillió euró körüli vagyonnal rendelkező, Svájcban élő üzletember, rendkívül fontos a SAM talpra állítása. Ez ugyanis a legfontosabb vállalkozása.

A SAM bukása

  • A vállalat 2021-ben tapasztalta az első eredményromlást, amikor a Covid előtti több mint 80 millió eurós bevételről mindössze 55 millió euróra esett vissza, és a nyeresége is jelentősen csökkent. Éves összehasonlításban nem egész hétmillió euróról mindössze 3,1 millió euróra. 2019-ben a cég nyeresége még 8,4 millió euró volt.
  • A vállalat a 2022-es évet még rosszabbul zárta. Bár a bevételei ismét 74 millió euróra emelkedtek, a magas nyereségtől elesett. Csupán nem egész 200 ezer eurós nyereségre tett szert. Sőt, a pénzügyi műveletekből származó bevételek nélkül még 600 ezer euró feletti működési veszteséget is elkönyvelhetett volna.
  • A vállalat a dolgozók létszámát is csökkentette. Az átszervezés előtt – 2019-ben – még 500 saját alkalmazottja és közel 530 külsős dolgozója volt. Az elmúlt években azonban 70 fővel csökkentette saját alkalmazottait, és a külsősöknek csak a felét tartotta meg. Így maradt 270 fő. Összességében a dolgozók létszáma több mint 1000-ről 700-ra csökkent.
A SAM egyik üzeme. Fotó – SAM – Shipbuilding and Machinery

A vállalat bevételei a megnövekedett inflációnak köszönhetően még úgy ahogy tartották magukat, de a megrendelések mennyiségét tekintve jelentősen csökkentek. Gyurovszky szerint egészen 40 százalékkal. Ugyanakkor a megrendelők nemcsak az új beruházásaikat korlátozták, hanem a régebben megvásárolt technológiák karbantartását is, ami szintén jelentős bevételi forrást jelent a cég számára.

Gyurovszky szerint a legnagyobb megrendeléscsökkenést a SAM a olajfinomító-bizniszben észlelte, amelyet a közelmúlt válságai mellett az új rendkívüli adók is sújtottak.

Gyurovszky László. Fotó N – Vladimír Šimíček

Ugyanilyen súlyos csapás volt az is, hogy a cég négy balatoni hajó leszállítására még a magas acélárak előtt vállalkozott, később a vevő pedig nem akart vele megállapodni a végleges ár emeléséről. „Ez a szerződés pénzügyileg az egyik legrosszabb volt számunkra. A hajókat leszállítottuk, de nagy veszteséget szenvedtünk az üzleten” – mondja Gyurovszky.

Hogyan fejleszti a tulajdonos a vállalatot

A volt politikus azonban már arról tájékoztat, hogy legértékesebb cége túl van a nehezén. Tavalyelőtt elkezdtek dolgozni a cég hatékonyságának további növelésén, és fokozatosan

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Dél-Szlovákia

Energiaválság

Gazdaság

Ipar

Komárom

Világi Oszkár

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak