Napunk

Napunk newsfilter: Fico egymillió euróra becsült lakást vásárolt – csak az a kérdés, miből

Fotó N - Tomáš Benedikovič
Fotó N – Tomáš Benedikovič

1. Fico végre saját lakáshoz jutott, már nem kell oligarcháknál laknia. 2. Megvan az államfőválasztás időpontja, Pellegrini előbbről rajtol. 3. A pénz még mindig ugyanazon az útvonalon közlekedik a Bethlen Alaptól.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Beke Zsolt

1. Fico végre saját lakáshoz jutott, már nem kell oligarcháknál laknia

Tavaly volt az utolsó lehetőség, legalábbis egy ideig, hogy jó feltételek mellett vásároljunk ingatlant. Egyelőre nem térnek vissza az alacsony kamatú hitelek, és bár az ingatlanok ára több területen is olcsóbb lett, ennek mértéke kisebb, mint a jelzáloghitelek drágulása – mondják az ingatlanpiac szakértői.

Robert Fico valószínűleg ezt a kedvező helyzetet használta ki, mikor végre, annyi lakhatási kalamajka után saját lakást vásárolt, igaz, őt a hitelpiac hidegen hagyta, „zsebből” fizetett.

Ingatlantörténet. Sokszoros kormányfőként már megelégelhette, hogy a bűnüldözés látókörébe került oligarchák adnak neki szállást, mint például az adócsalás miatt elítélt Ladislav Bašternák a Bonaparte luxuslakásaiban, ahol egészen 2019-ig, főbérlője elítéléséig, illetve vagyonának elkobzásáig élt.

Innen a Hiltonba költözött, amely Jozef Brhel és Juraj Široký oligarchák tulajdonában volt. Majd a vinosady-i kastélyba tette át a székhelyét, hogy kikúrálja a Covid utóhatásait, ennek a kastélynak az egyik befektetője a több vizsgált rendőrségi ügybe belekeveredett Jozef Brhel.

Végül egy másik Slavín alatti luxuslakásba költözött, aminek tulajdonosa, egészen mostanáig Dušan Muňko volt, a Társadalombiztosító korábbi igazgatója, smeres képviselő.

Most pedig ezt az ingatlant vásárolta meg Fico, az ország, a nép, a nemzet és még ki tudja, mi minden érdekében végzett sok évi áldozatos és önzetlen munka után. Munkája annyira önzetlen volt, hogy igazából nem is tellett volna ilyen értékű ingatlanra neki, ha nem siet segítségére az ország, a nép, a nemzet és még ki tudja, mi minden. Másképp ugyanis csodának kellene hinnünk ezt az adásvételt.

Ahogy csoda az is, hogy dolgos politikusi pályája mellett miként van ereje, energiája fenntartani egy jövedelmező ügyvédi praxist is. Az Állítsuk Meg a Korrupciót Alapítvány szerint ugyanis 2022-es éves képviselői munkájáért 36 720 eurót tehetett zsebre, azonban ügyvédként ennél jóval többet, 52 600 eurót. Az Alapítvány szerint ehhez vagy heti két-három nap kemény ügyvédi munka kell, vagy csillagászati órabér.

2023-ban a két forrásból

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Andrej Danko

Korrupció

Napunk newsfilter

Peter Pellegrini

Potápi Árpád János

Robert Fico

Semjén Zsolt

Támogatás

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak