Napunk

Próbáljunk meg találós kérdésként tekinteni a világra. Az életünk is megváltozhat

Fotó - Ashkan Forouzani/Unsplash
Fotó – Ashkan Forouzani/Unsplash

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A. J. Jacobs előszeretettel nevezi magát „emberi kísérleti nyúlnak”.

Az első hallásra nagyon furának tűnő dolgokat is kipróbálta.

Úgy döntött, hogy ő lesz a valaha élt legokosabb ember, ezért elolvasta az Encyclopaedia Britannica mind a harminchárom kötetét. Néhány évvel később pedig elkezdett a Bibliában foglalt szabályok szerint élni, amiket szó szerint betartott.

Máskor pedig az érdekelte, mi történik, ha „szélsőségesen hálás” lesz, és úgy döntött, köszönetet mond minden embernek azért, aki hozzájárult ahhoz, hogy megihassa a reggeli kávéját.

Az újságíró és író Jacobs nemrég egy újabb nem mindennapi kérdést tett fel: Mi történne, ha az életre egy nagy rébuszsorozatként tekintenénk?

A Ten Percent Happier nemrég megjelent részében osztotta meg a hallgatókkal, hogy mit ért el és közben min töprengett.

Megváltoztatni az életet 

A. J. Jacobs mindig is kedvelte a fejtörőket. Igazán részletesen azonban csak felnőtt korában kezdte el vizsgálni őket, amikor abból, hogy a legfurább nézőpontokból néz a világra, jövedelemforrást csinált.

A találós kérdésekkel, a rébuszokkal, a szókirakókkal, és azok rajongóival és alkotóival két évet töltött el. Részt vett a puzzle-világbajnokságon, saját maga is megpróbálta megfejteni a világ legfortélyosabb rébuszait és például azzal a fejtörővel is foglalkozott, amit még a CIA sem tud megfejteni. Mindezt végül egy könyvben foglalta össze.

A legnagyobb tanulságnak, amit

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Életmód

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak