Napunk

Napunk newsfilter: Vége a karácsonyi meghittségnek, újra rendes kerékvágásban az ország

Matúš Šutaj Eštok az éjszakai migránsellenes rendőri akción a szlovák-magyar határon. Fotó N - Tomáš Benedikovič
Matúš Šutaj Eštok az éjszakai migránsellenes rendőri akción a szlovák-magyar határon. Fotó N – Tomáš Benedikovič

1. A bíróságon derül ki, monopolyzott-e Gál Gábor. 2. Korčokra rászálltak a trollok. 3. Šutaj Eštok győzelmet hirdetett.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Finta Márk

1. A bíróságon derül ki, monopolyzott-e Gál Gábor

Gál Gábor egykori igazságügyi miniszter most nem örül. Ebben viszonylag biztosak lehetünk. Nem lehet kellemes érzés, ha egy nagyvadakra specializálódott igazságügyi intézmény, melyet a nevezett nagyvadak már csaknem eltapostak, az utolsó pillanatban még vádat tud emelni az ember ellen.

Márpedig Gál Gábor 2024-es éve nem indult túl jól. A különleges ügyészség ugyanis kenőpénz elfogadása és megvesztegetés miatt emelt vádat ellene. Ráadásul pont egy olyan időszakban, amikor a sztori garantáltan a címlapokra kerül – mert egyrészt még tart a téli uborkaszezon, másrészt az ügy példaértékűnek számíthat a jelenlegi közéleti csatározásokban.

A bűn árnya. Gál Gábor ügye, melytől a volt miniszter még a Szlovákiában 363-as paragrafusnak nevezett “szabadulás a börtönből” monopoly-kártyával is megpróbált megszabadulni, tehát nem tűnik el egy asztalfiókban, hanem bíróság elé kerül. Ez pedig több okból is nagyon fontos: a bíróság előtt tárul fel, hogyan dolgoztak az elintézőemberek az előző Fico-kormányok idején, s hogyan működött a háttérben felsejlő bűnözői hálózat, melynek létét Ficóék annyira tagadják.

A vádaknak különleges, szlovákiai magyar mellékíze is van: egy Dunaszerdahely környéki földterületen marakodott két cég, és az ügyben

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Államfőválasztás 2024

Gál Gábor

Ivan Korčok

Matúš Šutaj Eštok

Migráció

Napunk newsfilter

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak