Napunk

Napunk newsfilter: Legkevesebb tizenöt áldozata van a prágai lövöldözésnek, az elkövető minél több fájdalmat akart hagyni maga után

A Károly Egyetem Filozófiai Karának épülete csütörtök kora este. Fotó - TASR / AP
A Károly Egyetem Filozófiai Karának épülete csütörtök kora este. Fotó – TASR / AP

1. Csehország történetének legsúlyosabb tragédiája a mai lövöldözés. 2. Matovič a magányos harcával csak még inkább karanténba zárja magát. 3. Hamran nem indul el az államfői posztért.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

 

A híreket válogatta és kommentálta Renczes Ágoston

1. Csehország történetének legsúlyosabb tragédiája a mai lövöldözés

Csütörtök délután egy fiatalember gépfegyverrel lövöldözni kezdett a prágai Károly Egyetem Filozófiai Karának épületében. A támadásban legkevesebb tizenöten meghaltak, sokan megsérültek, tizenegyen súlyosan.

A támadás alatt sokan elbarikádozták magukat az épület előadótermeiben és irodáiban, voltak, akik kimásztak az épület párkányára.

A támadó is meghalt, a rendőrség 16 órai közlése szerint „eliminálták”. A rendőrök megsebesítették, de az életének önkezével vetett véget. 17 órára befejeződött az épület kiürítése, amit tűzszerészek vizsgáltak át. A környéket lezárta a rendőrség.

Bár a támadó személyazonosságát még nem erősítették meg, a gyanú szerint a Károly Egyetem diákja volt, tervezte a támadást és hasonló külföldi gyilkosságokból inspirálódott.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Fico-kormány

Hamran István

Igor Matovič

Ivan Korčok

Napunk newsfilter

Peter Pellegrini

Prága

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak