Napunk

Napunk newsfilter: Fico már befogott füllel is hallja a tüntetők hangját

A harmadik kormányellenes tüntetés Pozsonyban. Fotó N – Vladimír Šimíček
A harmadik kormányellenes tüntetés Pozsonyban. Fotó N – Vladimír Šimíček

1. Több helyszínen, többen tüntettek a kormány ellen. 2. Mit hihetünk el a főügyésznek? 3. Az új tulajdonossal megmenekülhet a kelet-szlovákiai vasmű, de ehhez a kormány is kell.

Pozsony és környéke a Napunk fókuszában. Keresd Pozsony címkével megjelölt cikkeinket! Ezeket a dél-szlovákiai sztorikat csak nálunk találod meg.

 

A híreket válogatta és kommentálta Sánta Szilárd

1. Több helyszínen, többen tüntettek a kormány ellen

Országszerte folytatódtak ma este a kormányellenes tüntetések. Tizenegy városban vonultak az utcára az emberek, mert a Fico-kormány meg akarja szüntetni a Különleges Ügyészi Hivatalt, amelynek kulcsfontosságú szerepe van a szervezett bűnözés és a korrupció elleni küzdelemben, valamint módosítanák a büntető törvényeket.

A fővárosban a harmadik tüntetés új helyszínen, az Sznf téren ismét ezreket vitt az utcára. Az első becslések alapján 12–15 ezren gyűltek össze Pozsonyban, egy hete kb. 10 ezren lehettek. A zimankó ellenére és a karácsonyi készülődés előtt nem apadt el a népharag, amely az elmúlt napokban valamelyest elbizonytalanította és fékezte a kormánykoalíció lendületét.

Erős pillanata volt a pozsonyi tüntetésnek, amikor felolvasták a meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová családjainak a levelét, melyet

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Branislav Gröhling

KDH

Maroš Žilinka

Michal Šimečka

Napunk newsfilter

Pozsony

Progresívne Slovensko

Robert Fico

SaS

Tüntetés

U. S. Steel

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak