Napunk

A Temu kínai online bolt karácsony előtt elárasztotta az internetet. A biztonsági szakértők szerint nem árt óvatosnak lenni vele

Illusztrációs fotó - Adobe Stock
Illusztrációs fotó – Adobe Stock

A Temu kínai online bolt kínálatában van minden, olcsó, és nem riadnak vissza az agresszív marketingtől sem. A karácsony előtti időszakban a konkurenciát is lenyomni látszik, működése pedig kérdéseket is felvet az online biztonsággal kapcsolatban.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Ha úgy döntött, hogy idén online intézné a karácsonyi bevásárlást, akkor biztosan nem kerülte el a figyelmét, hogy a webkereskedelem olyan királyai között, mint az Aliexpress, a Shein vagy az Alza, feltűnt egy trónkövetelő. Ez a Temu . Kínálatában sok minden megtalálható, olyan alacsony árakon, hogy az már-már tévedésnek tűnhet. Egy okosórát, egy turmixgépet vagy egy pár tornacipőt gyakran kevesebb mint tíz euróért vehetünk.

Google-keresésnél a Temu rendszeresen az első helyeken jelenik meg. Amikor például december 10-én, vasárnap a robotporszívók kínálatát szerettük volna megnézni, a keresőmotor szinte semmilyen alternatívát nem kínált. Abban a pillanatban, hogy ha valaki a Temu webáruházába navigál, az eladó mindent megtesz, hogy megtartsa a potenciális vevőt.

A „karácsonyi akciók” akár 90 százalékosak is lehetnek. Más bevált pszichológiai trükköket is alkalmaznak, amelyek közül sokat a nyugati webáruházaktól „tanultak el”. Ezek közé tartozik egy időzítő, amely visszaszámol egy adott árakció végéig, de van egy virtuális szerencsekerék is, melynek megpörgetésével a következő vásárlásból kaphatunk kedvezményt. A vásárlók jóváírást is kapnak a vásárlásaik után, ha másoknak is ajánlják a Temut.

Amikor meg akartuk nézni a robotporszívók kínálatát, a kereső szinte egyetlen alternatívát sem kínált a Temuval szemben.

Ki áll a Temu mögött?

Noha maga a Temu csak 2022 júliusában jött létre, nem számít újoncnak. Az anyavállalat

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Kiskereskedelem

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak