Napunk

Ilyen volt a Leo Express első napja a Pozsony–Komárom vonalon

A Leo Express egyik szerelvénye. Fotó - Leo Express
A Leo Express egyik szerelvénye. Fotó – Leo Express
  • A Pozsony–Komárom vonalon elindultak a Leo Express járatai.
  • A menetrend első napján jól teljesített, az igazi próbatételt azonban a csúcsforgalom jelenti majd.

Anastázia évek óta utazik vonattal Komárom és Pozsony között. Vasárnap találkoztunk vele, amikor a járatok üzemeltetését megkezdte a Leo Express magántársaság.

A vonal legnagyobb problémája azonban szerinte az új társasággal sem tűnik el.

„Tudja, itt csak egy sínpár van” – magyarázza, miért nincs értelme abban bízni, hogy a vonatok most már késések nélkül fognak közlekedni.

Ha ugyanis egy vonal egyvágányú, ahogy ebben az esetben is, növekedik annak a veszélye hogy a késések minden egyes elindított vonattal egyre csak nőnek.

Ján azonban arra számít, hogy késések minimum az első héten lesznek, míg minden a helyére nem kerül, de hisz benne, hogy a helyzet jobbra fordul.

A járatokat eddig üzemeltető ZSSK állami társaság egy régi, kétkocsis szerelvénnyel közlekedett a vonalon, amely Ján elmondása szerint nem rendelkezett  megfelelő lengéscsillapítóval. A kocsik ezért Misérden néha ugráltak.

Hogyan dolgozza le a Leo Express a késéseket

Vasárnap, amikor kipróbáltuk a Leo Express új járatát, Misérden nem tapasztaltuk a korábbi gondokat. Éppen ellenkezőleg, ennél a megállónál még azt az enyhe késést is sikerült ledolgoznunk, amit a vonat Pozsony-Újvárosban szedett össze.

Ez arról tanúskodik, hogy a Leo Express menedzserei valószínűleg nem túloztak, mikor azt ígérték, hogy a késések lehetőségét egységes szerelvények használatával is szeretnék csökkenteni.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Csallóköz

Dél-Szlovákia

Dunaszerdahely

Komárom

Közlekedés

Pozsony

Vasút

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak