Napunk

Sikerült! A Napunk támogatóinknak hála 2024-ben is a szlovákiai magyarok hangja lehet

A Napunk szerkesztősége. Fotó N - Tomáš Benedikovič
A Napunk szerkesztősége. Fotó N – Tomáš Benedikovič

Összegyűjtöttük a szükséges támogatást ahhoz, hogy a Napunk 2024-ben változatlan formában folytathassa.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A Napunk novemberben meghirdetett adománygyűjtése vasárnap éjfélkor lezárult. Cikkünk élesítésekor a célösszeg 133 százalékát, 40 180 eurót sikerült összegyűjtenünk több mint 560 támogatónknak köszönhetően, amiért végtelenül hálásak vagyunk. Ez az olvasói segítség megerősít bennünket abban, hogy a Napunk fennmaradására komoly igény van, és mi mindent meg fogunk tenni, hogy 2024-ben sem okozzunk csalódást.

A Napunk megalapítását az motiválta, hogy úgy véltük, szükség van egy olyan szlovákiai magyar online lapra, amelynek függetlensége garantált, amely minőségi, alapos, az összefüggésekre odafigyelő közéleti újságírással foglalkozik, és amely összeköti a magyar, a szlovák és a cseh médiateret.

Az azóta eltelt bő másfél év olyan változásokat hozott, amelyek a Napunk fontosságát csak fokozták. Az ukrajnai háború az álhírek terjedésének elharapózását hozta, a pozsonyi parlamentben soha nem volt ilyen kevés magyar képviselő, az új szlovák kormány pedig budapesti szövetségesének mintájára indított hadjáratot a jogállam ellen.

A Napunk feladata, hogy ebben a közegben tájékoztassa a világra nyitott olvasókat, rámutatva az események mögötti összefüggésekre, kompromisszumok nélkül, elutasítva a politikai propagandát és az érdekcsoportok nyomását.

A Napunk csapata 2024-ben is járni fogja Dél-Szlovákiát, hogy beszámoljunk a legfontosabb eseményekről, és bemutassuk azokat a személyiségeket, akik hatással vannak a közéletre. Körkérdéseink, interjúink, riportjaink által szóhoz juttatjuk a szlovákiai magyarokat, éljenek nagyvárosokban vagy a legeldugottabb kistelepüléseken. Hangjukat a Denník N-ben megjelenő fordításaink által eljuttatjuk az országos nyilvánossághoz is.

Folytatjuk népszerű rendezvényeinket is, hogy az ország különböző régióiban élő olvasóinkhoz házhoz vigyük az érdekes és fontos vendégeket, akiket aktuális témákról kérdezünk.

Be fogunk számolni a nagypolitika aktualitásairól is, különös tekintettel a szlovák–magyar kapcsolatokra, és olvasóink nálunk többet kapnak, mint puszta híreket. Mindig melléjük tesszük a kontextust is.

Meglepetésekkel is készülünk 2024-re – hamarosan ezekről konkrétabb formában is tájékoztatjuk olvasóinkat.

A Napunk előfizetői és támogatói biztosak lehetnek abban, hogy nem hagyjuk őket cserben. Ahogy ők kitartottak szerkesztőségünk mellett, úgy mi is olvasóinkkal maradunk jövőre is.

Köszönünk minden támogatást.

Média

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak