Napunk

Šimkovičová továbbra is műsort vezet a konspirációs televízióban és propagálja azt, emiatt akár egyéves fizetését is elveszítheti

Fotó N - Tomáš Benedikovič
Fotó N – Tomáš Benedikovič

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszternek a parlament összeférhetetlenségi bizottsága előtt kell megmagyaráznia egy érdekellentétet. A közhivatalt betöltőkre vonatkozó és közérdeket védő alkotmánytörvény ugyanis megtiltja a kormány tagjai számára, hogy magáncégeknek csináljanak reklámot, Šimkovičová azonban kulturális miniszterként a Slovan internetes televíziót propagálja.

A Progresszív Szlovákia képviselői, Zora Jaurová és Zuzana Mesterová a beadványukban figyelmeztetnek, hogy Šimkovičová nem hagyta abba a műsorvezetői munkáját a szóban forgó televízióban.

Šimkovičová több mint három éve vezet műsorokat az SNS-es Peter Kotlár tulajdonában lévő internetes televízióban. A legutolsó „beszélgetések Martina Šimkovičovával és Peter Kotlárral” elnevezésű videóban, mely november 26-án jelent meg, a miniszter és a képviselő a műsor vendégeként mutatják be egymást.

„Üdvözlöm a második vendéget is, Martinka, szép estét” – mondja Kotlár. „Én is üdvözöllek téged mint vendéget” – mondja Šimkovičová. „Mi, vendégek köszöntjük önöket” – folytatja a képviselő.

„Mi ugyan nevetünk, de hiszen a nevetés gyógyít” – veszi fel a fonalat a miniszter, ezt követően pedig például arról beszélnek, miért kapcsolta ki a „vendég” Kotlár a hozzászólás lehetőségét a nézők számára a televízió telegramos csatornáján. Kotlár „vendégként” Šimkovičová kérésére betette az adásba Daniel Milo ügyvéd fényképét. „A múlt héten megmutattuk a fotót, amit megmutathatsz még egyszer” – adja ki a feladatokat Šimkovičová.

Három nappal korábban a „vendégek” a következő üzenetet tették közzé a Facebookon: „Kedves nézők, decembertől hetente kétszer fogunk sugározni (decemberben is). Nem veszíthetjük el a nézőinket, Önöknek információk kellenek. Még ha mobiltelefonon keresztül is kell sugároznunk. Maradjanak kapcsolatban velünk. P. és M.” Majd hozzáteszik, hogy „Martinka már ezen és a következőn is jelentkezni akart”.

Fiktív műsorvezető

Már a miniszterré történt kinevezés után Šimkovičová és Kotlár azt a benyomást akarták kelteni, mintha a stúdióban egy műsorvezető is ülne, ők pedig csak vendégek lennének.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Összeesküvés-elmélet

Progresívne Slovensko

SNS

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak